Zdravím chytřejší, mezi které se také osobně radim , ale i přesto jsem narazil na věc, kterou mi hlava nebere... Nejde mi sem z telefonu vložit fotka, ale kdyby šla, byl by na ní vidět vnitřek pračky Beko bez horni desky. Konkrétně 3 napouštěcí ventily, od nich 3 hadičky k šuplíku a prášek. Ovšem ty 3 hadičky se v půli délky spojují do dvou (2 do jedné) a do šuplíku už pokračují jen 2 (přihrádky má 3). Nesetkal se s tím někdo, kdo by mi dokázal vysvětlit, jak to ma fungovat? Už jsem bidel i provedení naopak jen s jediným ventilem a přepínání vody do konkrétních šuplíků zajišťoval motorek s nějakou klapkou, ale tohle nechápu. Napadá me jedině, jestli se podobná pračka nedělala i ve verzi se vstupy na teplou a studenou vodu zvlášť a pro zjednodušení i verze bez téhle funkcionality má hadičky z ventilů stejné, sloučené, a vyrobce tak "ušetřil" použitím 3 elektroventilu, aby nemusel použít jiné hadičky bez T kusu
To určitě ne, když pračky běžně pracují stejně bez ohledu na vstupní tlak v rozsahu cca 0,5-6baru, liší se jen doba napouštění. To by ten tlak měl daleko větší vliv, než jestli vida teče jedním nebo dvěma ventily.
Jak jsem psal, nemá, tam bych to logicky chápal. Ale naznačený prolis v plechu tam je, akorát pak by musel mít ještě vlastní ventil, tělo těch tří je z jednoho kusu plastu.
Bavíme se o něčem takovém? allegro.cz/... Napadá mě buď zajištění většího průtoku, nebo řešení z modelu, který využívá všechny 3 výstupy. Je celkem běžné, že se výrobci vyplatí používat jednu dražší součásku do více typů, než zúřadovat rozdílné osazování pro různé modely.
Přesně to je ono, co by bylo na té mojí fotce, kdyby se mi ji podařilo vložit A 2 z těch 3 výstupů jsou šikmým téčkem sloučeny, takže do šuplíku vedou uen 2 hadičky. Což je mi oak další záhada, když přihrádky v šuplíku jsou zase tři Každopádně to fakt vypadá, že v rámci unifikace dílů, než aby dali dvojventil, nebo šuplík se třema privodama, radši daj triventil a navíc tečko...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.