Nejste přihlášen/a.
Zdravím chytřejší,
mezi které se také osobně radim
, ale i přesto jsem narazil na věc, kterou mi hlava nebere...
Nejde mi sem z telefonu vložit fotka, ale kdyby šla, byl by na ní vidět vnitřek pračky Beko bez horni desky. Konkrétně 3 napouštěcí ventily, od nich 3 hadičky k šuplíku a prášek. Ovšem ty 3 hadičky se v půli délky spojují do dvou (2 do jedné) a do šuplíku už pokračují jen 2 (přihrádky má 3). Nesetkal se s tím někdo, kdo by mi dokázal vysvětlit, jak to ma fungovat?
Už jsem bidel i provedení naopak jen s jediným ventilem a přepínání vody do konkrétních šuplíků zajišťoval motorek s nějakou klapkou, ale tohle nechápu. Napadá me jedině, jestli se podobná pračka nedělala i ve verzi se vstupy na teplou a studenou vodu zvlášť a pro zjednodušení i verze bez téhle funkcionality má hadičky z ventilů stejné, sloučené, a vyrobce tak "ušetřil" použitím 3 elektroventilu, aby nemusel použít jiné hadičky bez T kusu ![:) :)]()
mezi které se také osobně radim
Nejde mi sem z telefonu vložit fotka, ale kdyby šla, byl by na ní vidět vnitřek pračky Beko bez horni desky. Konkrétně 3 napouštěcí ventily, od nich 3 hadičky k šuplíku a prášek. Ovšem ty 3 hadičky se v půli délky spojují do dvou (2 do jedné) a do šuplíku už pokračují jen 2 (přihrádky má 3). Nesetkal se s tím někdo, kdo by mi dokázal vysvětlit, jak to ma fungovat?
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Nebude to tým,že otvorením dvoch ventilov naraz sa zväčší prietok a tlak a voda zatečie prepadmi v šuplíkoch do viacerých priehradok?
bery®
To určitě ne, když pračky běžně pracují stejně bez ohledu na vstupní tlak v rozsahu cca 0,5-6baru, liší se jen doba napouštění. To by ten tlak měl daleko větší vliv, než jestli vida teče jedním nebo dvěma ventily.
bery®
Jak jsem psal, nemá, tam bych to logicky chápal. Ale naznačený prolis v plechu tam je, akorát pak by musel mít ještě vlastní ventil, tělo těch tří je z jednoho kusu plastu.
0x
Bavíme se o něčem takovém?
allegro.cz/...
Napadá mě buď zajištění většího průtoku, nebo řešení z modelu, který využívá všechny 3 výstupy.
Je celkem běžné, že se výrobci vyplatí používat jednu dražší součásku do více typů, než zúřadovat rozdílné osazování pro různé modely.
allegro.cz/...
Napadá mě buď zajištění většího průtoku, nebo řešení z modelu, který využívá všechny 3 výstupy.
Je celkem běžné, že se výrobci vyplatí používat jednu dražší součásku do více typů, než zúřadovat rozdílné osazování pro různé modely.
bery®
Přesně to je ono, co by bylo na té mojí fotce, kdyby se mi ji podařilo vložit
A 2 z těch 3 výstupů jsou šikmým téčkem sloučeny, takže do šuplíku vedou uen 2 hadičky. Což je mi oak další záhada, když přihrádky v šuplíku jsou zase tři![:) :)]()
Každopádně to fakt vypadá, že v rámci unifikace dílů, než aby dali dvojventil, nebo šuplík se třema privodama, radši daj triventil a navíc tečko...
Každopádně to fakt vypadá, že v rámci unifikace dílů, než aby dali dvojventil, nebo šuplík se třema privodama, radši daj triventil a navíc tečko...
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]