Ruční fréza výrazně snížila otáčky, po delším broušení, výrazně se ohřála, mohl se poškodit motůrek, nebo je to v poťáku? Skutečná otázka: mám to zkusit opravit nebo radši koupit novou?
Jestli se výrazně ohřála, tak vzhledem k plastovýmu tělu to muselo píct jak trouba. Pokud frézku, tak bych šel do Dremela a neztrácel čas s tímhle Produktem co máš mikronaradi.heureka.cz/...
Je otázka...ložiska a motory co používá Dremel jsou fakt kvalitní. Takže je to nářadíčko na mnoho let dopředu. Vyměníš elektroniku a pak budeš řešit za nějaký čas motor.
Žádný bordel, žádný prach, viděl bych to na poťák. Nebo elektroniku kolem poťáku. Ale komutátor v motoru by taky mohl být důvodem k odstávce. Nevíme, jak se to chovalo za provozu, třeba to prskalo, házelo jiskry až to utavilo kartáčky. Já podobně utavil rozbrušovačku Extol. Ale tam byl důvodem prach v motoru. Nejdřív začla prskat, pak cukat, byla slabá jak moucha a nakonec už nešla ani zapnout
Já jen když jsem tu zahlédl zmínku o Dremlu a podíval se na fotku - takovouhle minibrusku, jen s usb napájením, jsem kupoval z Číny za 3 eura. A různý tyhle hračkový motorky stojí doslova pár korun. Tipuju, že motorek je úplně ten nejlevnější z nejlevnějších, místo uhlíků má jen roztřepené kartáčky, které se ubrousi a v mezistadiu, než ztratí kontakt s komutátorem úplně, první z jejich "třásní" zkratují o jeho okolní lamely. Mám a tímhle opakovaně stejné zkušenosti ze zařízení, kde se motorky točí na opačnou stranu, než by měly, takže vydrží opravdu málo (jde o věc s cenou řádově 4 tisíce a poserou to motorkem za 10 korun, když nesmrtelnej s uhlíkama stojí dvacku ...) No a v týhle mezifazi se to ještě nějak točí, ale žere a topí. A tady bude pak topit i ten poťák. Jinak nemusí být Dreml, jsem spokojen i s Čínou za 3 stovky. Příkon 180w na štítku i v reálu pod zátěží, několik rychlostí, pocitově "opravdová" průvodní šňůra i samotná hmotnost. Přitom za cenu cca 8 litrů benzínu nebo pěti piv v hospodě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.