Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co tomu je?

Od: nomohakon® odpovědí: 8 změna:
Ruční fréza výrazně snížila otáčky, po delším broušení, výrazně se ohřála, mohl se poškodit motůrek, nebo je to v poťáku?
Skutečná otázka: mám to zkusit opravit nebo radši koupit novou?

Co tomu je?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jestli se výrazně ohřála, tak vzhledem k plastovýmu tělu to muselo píct jak trouba.
Pokud frézku, tak bych šel do Dremela a neztrácel čas s tímhle Produktem co máš
mikronaradi.heureka.cz/...
hodnocení

Taky bych šel do dremela, ale je nad můj rozpočet.

Je otázka...ložiska a motory co používá Dremel jsou fakt kvalitní. Takže je to nářadíčko na mnoho let dopředu.
Vyměníš elektroniku a pak budeš řešit za nějaký čas motor.

hodnocení

0x
Zkontrolovat volnost otáčení hřídelky, změřit napájení i napětí na motorku..

riva
hodnocení

0x

Pokud bude spálený motorek, tak se podívat jestli se stejný typ prodává. aliexpress.com/...

hodnocení

0x

Žádný bordel, žádný prach, viděl bych to na poťák. Nebo elektroniku kolem poťáku. Ale komutátor v motoru by taky mohl být důvodem k odstávce. Nevíme, jak se to chovalo za provozu, třeba to prskalo, házelo jiskry až to utavilo kartáčky. Já podobně utavil rozbrušovačku Extol. Ale tam byl důvodem prach v motoru. Nejdřív začla prskat, pak cukat, byla slabá jak moucha a nakonec už nešla ani zapnout

0rion
hodnocení

0x

Motor bych zkusil zapojit napřímo, tedy obejít tu elektroniku. Tím by se snad dalo zjistit, kde je problém.

hodnocení

0x
Já jen když jsem tu zahlédl zmínku o Dremlu a podíval se na fotku - takovouhle minibrusku, jen s usb napájením, jsem kupoval z Číny za 3 eura. A různý tyhle hračkový motorky stojí doslova pár korun.
Tipuju, že motorek je úplně ten nejlevnější z nejlevnějších, místo uhlíků má jen roztřepené kartáčky, které se ubrousi a v mezistadiu, než ztratí kontakt s komutátorem úplně, první z jejich "třásní" zkratují o jeho okolní lamely.
Mám a tímhle opakovaně stejné zkušenosti ze zařízení, kde se motorky točí na opačnou stranu, než by měly, takže vydrží opravdu málo (jde o věc s cenou řádově 4 tisíce a poserou to motorkem za 10 korun, když nesmrtelnej s uhlíkama stojí dvacku ...)
No a v týhle mezifazi se to ještě nějak točí, ale žere a topí. A tady bude pak topit i ten poťák.
Jinak nemusí být Dreml, jsem spokojen i s Čínou za 3 stovky. Příkon 180w na štítku i v reálu pod zátěží, několik rychlostí, pocitově "opravdová" průvodní šňůra i samotná hmotnost. Přitom za cenu cca 8 litrů benzínu nebo pěti piv v hospodě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]