Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod telefonních kontaktů z Nokie do Nokie

Od: sasdax* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

mám problém a potřebuji pomoc. Kolega si koupil nový mobil Nokia 5230 a potřebuji ze starého mobilu (taky nějaká Nokie) převést telefonní čísla. Má tam cca.500 kontaktů a když dám zkopírovat kontakty na SIM, tak se tam nevejdou. Takže jsem si do noťasu nahrál program Nokia PC Suite s tím, že na starém mobilu zazálohuji kontakty a v novém je naimportuji do přístroje. Problém je v tom, že záloha kontaktů je s příponou .nbu a když chci importovat do nového přístroje, tak to chce .txt, nebo .csv a ještě něco. Co s tím?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rob*
hodnocení

3x

hoj, na SIM se vejde podle mě jen 200 kontaktů, já to dělal vždy tak, že jsem zvolil postupné přesouvání, abych zabránil duplicitám. Když se naplní SIM, vyndám, přesunu do nového mobilu a toto opakuji až přesunu všechny kontakty z původního telefonu.

PC Suite používám taky a při zálohování kontaktů nabízí *.csv i *.txt viz foto

doplněno 11.08.10 10:07:

verze PC Suite 7.1.30.9

Převod telefonních kontaktů z Nokie do Nokie
sasdax*
hodnocení

Paráda. Nechtěl jsem trpět s kopírováním souborů na SIM a ze SIM. Ještě by utrpěly názvy a nechtělo se mi to potom opravovat. V programu jsem udělal zásadní chybu. Na základní obrazovce jsem dal Soubor a Zálohovat (Kontakty). Tam mi to nenabídlo to .csv. Ale podle toho tvojeho obrázku jsem dumal kde jsem udělal chybu a pak mi to došlo. Když jsem si otevřel kontakty, tak tam šlo dát jenom importovat. Ale hle...po označení všech kontaktů šel i export. No a dál už to šlo jednoduše.

Teď už mě štve jenom jedna věc a to, že v pravém horním rohu kde jsou ukazetele baterie, signálu a příchozích SMS mi pořád bliká obálka a ve zprávě je text, že SIM je plná. Kurňa nevím jak se toho zbavit, ale asi budu muset přijít na to jak vymazat SIM. Kontakty mám zazálohované, takže v tom snad nebude problém.

Díky za radu a máš můj bod.

hop®

Někde v menu zpráv bývá vymazání SMS!

sasdax*
hodnocení

Díky. Dal jsem si to vyhledat přes Google a opravdu stačilo smazat jednu SMS uloženou na SIM.

Nu já pc suite taky používám, ale jak kontakty tak sms si prostě a jednoduše kopíruji (přetažením do adresáře v pc), export jsem ještě nepotřeboval ;)

rob*

Taktéž děkuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]