Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojování zdrojů

Od: toman odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, objednal jsem si 2x neonový "transformátor"z číny. Jedná se spíše o spínaný zdroj vzhledem k výstupní frekvenci, která je prý vysoká. Každý zdroj má 5kV 30mA AC. Záměr byl takový, že výstupy zdrojů spojím, abych tak dostal 10kV. To že spojování spínaných zdrojů nemusí být vždy vhodné mi došlo až když byly zdroje doma. A tak se ptám: je nějaký způsob jak zdroje funkčně propojit? Popřípadně neměly by jít zdroje bez problému propojit vzhledem ke střídavému proudu na výstupu?

Děkuji, zde odkaz na zdroj: aliexpress.com/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
No zkusto, není co pokazit. Případně přehoď u jednoho začátek s koncem... Pravdou je, že zadrhel být může a asi i bude, neboť každý pojede na jiné frekvenci a ani nemusí být začátek náběhu ve stejnou dobu..
Čímpak změříš tak vysoké napětí při tak vysoké frekvenci...?
toman
hodnocení

Napětí měřit nehodlám, chtěl jsem se zdroji napájet teslův transformátor takže přesnou hodnotu 10kV nepotřebuji, spíš aby to fungovalo třeba aspoň na 8kV, když už ty zdroje mám.

lll
Tohle by mohlo ukázat kV, jsou to doutnavky s děličem..
allegro.cz/...
nene

Tyhle Měřiče ohradníku ukazujou podle mě blbě, on svítí celý sloupec ale tak nějak divně to problikává že z toho Stejně poznám kulový...

Když to má malou intenzitu světla tak je někde zkrat na plotě a naopak, že by tam bylo jasný rozlišení 0/1 – svítí / nesvítí, tak to se mi bohužel nepodařilo :(

riva
hodnocení

3x
Dva zdroje náhodného střídavého signálu 5 kV nedají při serivém spojení 10 kV, ale méně.

hodnocení

3x
Ako pisu kokegovia, tie zdroje nie su synchronizovane frekvencne ani fazovo, na seriovom spojeni bude chaoticky misung dvoch sprasenych sinusoviek. Museli by sa prepojit ako master - slave kdesi na budeni koncoveho tranzistora pred trafom, potom by to slo.

toman
hodnocení

Dobře děkuji, nejlepší asi bude koupit rovnou 10kV zdroj a tyhle zdroje použiju v budoucnu na něco jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]