Nejste přihlášen/a.
?
Potřebuju nabíjet z 12 V (auta), a nějaký origo nabíječky na 12V jsou asi dost problém sehnat, tak se chci zeptat jestli stačí na svorky plus a mínus baterie přivést jen 21 V DC a nabije se?
Nebo je potřeba nějaký spešl něco?
Nabíječka pracuje v režimu CC/CV. Tedy nejprve dodává konstantní proud a po dosažení cílového napětí toto drží (a proud tak klesá). Toto normální zdroj nedá, on se snaží pracovat jako CV - tedy dávat konstantní napětí.
Takže ti to funguje akorát jako omezovač proudu do akumulátoru jo?
A to jsi zkoušel normálně propojit s akumulátorem? Když by byl nabitý tak by přece to nebrala než víc jak 3 A, a když by to klaplo tak akumulátor funguje jako kondenzátor - takže i tak shořela pojistka světel? Bralo to víc?
Tak mě napadlo, kdybys nahradil zadní 4 obrysovky za LED (Předpokládám že to bereš s obrysovek), Tak to napětí by určitě nepadalo o 2 V A nejspíš by to fungovalo? Naprázdno nebo s nízkým odběrem LED by to nepadlo o 2V že ne?
Ale i tak, obrysovky mají 4W, to je 4x = 16W celkem, Že tohle shodí o 2 V? ty nemáš 13P zásuvku?
...a jaký modul jsi tedy přesně koupil, víš dát odkaz?
Zdroj 12V (13,8), klasicky auto, solar ostrov atp.
pojistka 15A, max 20A (na těch 12V zásuvkách na vstupu)
Takže asi by to chtělo nějaký buck boost který neshoří, má ochranu. Anebo i omezení/nastavení výstupního CC?
Víš o nějakým vhodným? JBekr dělal testy
Akumulátory X20V mám max 4Ah a nevím kam se chovají při nabíjení. Jsem chtěl nějakej bastl řešení typu step-UP měnič, no ty akumulátory nebo i nabíječka má tuším i třetí kontakt (ID) a to nevím jak se bude chovat
Na obyčajný zdroj 12V, nemožete "natvrdo" pripojiť vybitý akumulátor...
Dostane "zabrať" aj zdroj, aj akumulátor. Ak to zjednoduším treba nabíjať
prúdom 1/10 kapacity akumulátora. Na obyčajnom zdroji by Ste museli
mať "zrážací" odpor. U profi nabíjačky sú tieto veci zabezpečené...
Jano Já přece vím že napětí teče pouze od většího ničemu a ne naopak, jak by mohlo až 12 V teď napětí do akumulátoru 21 V?
Jen nevím jak se chovají ty kontakty akumulátoru, Protože u mě přijet minimálně pasivní, u Smart baterii pak i aktivní balancer...
Předpokládal jsem, Mne, to nevím, opravte mne, když připojím konstantní napětí 20,5 V třeba na Akupack, Pokud bude omezen výkonem stepup měniče a napětí nepřeleze nastavený limit... A pak si bere prostě to co zvládne, když už bude mít třeba 19 a půl tak určitě nebude brát plný proud že? Takže jsem považoval za důležité pouze o šetřit aby vytvořil ten zdroj (step-up) Kdyby jsi baterka chtěla vzít víc než že jeho limit.
Předpokládal jsem, že levný jste kup měnič bude mít při 21 V výkon přes 1-2A ...
Že jak to je, poučte mě, teď mě napadlo že mám nějaký zdroj pro notebook do auta na 12 V kde jde nastavit nějaký třeba 19:20 voltů, Kam že má i vyřešeno, aby nedošlo ke shoření
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.