Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni zvonku se vstupni kodovou klavesnici

Od: janek odpovědí: 16 změna:

Dobry den, resim propojeni vstupní kódové klávesnice se zvonkem (ZV2-3Gong). Nyný je stav takový, že mám drátový zvonek/ trafo, tlačítko u vstupních dveří a paralerne pripojeny na tri domovni zvonky ( hala, sklep, garáž). Dodělávám branku na vstupní kódovou klávesnici a předpokládám, že vstupní kódovou klávesnicí dle obrázku propojím zvonek aspon v garáži, bude mi to fungovat u jednoho zvonku na obrázku dle mého zapojení? Zvonek ZV2-3 Gong umožňuje zapojení na trafo, tak jen na tlačítko. No a další problém,abych propojil paralerně další dva zvonky ( ovládání z kodové klávesnice), tak predpokladam, ze budu muset nachystat kabeláž? nebo jiný způsob ovládání tech zvonku z kódové klávesnice? :) Nechci porizovat další zvonky ci dalsí bezdrátové tlačítka u branky...

Zapojeni zvonku se vstupni kodovou klavesnici

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím si že nebude... Mám taky takovou obdobnou klávesnici (stejné schéma, vodiče BELL ale modré) s RFID chipem a má stejné zapojení a ten zvonek si myslím, že je bud optočlen či polovodičový přechod, nebot při zvonění z toho jdou nějaké milivolty na měřícím přístroji v režimu měření diod... Mylím si, že je to tak nějak zapojit přes pomocné relé. Zkusím to o víkendu...

janek
hodnocení

..ja myslim, ze by to melo fungovat, pac ty zvonky maj tusim 1,5V nebo 3V baterku. Ale asi to udelam jinak a vyuziji stávajích paralernich propojeni zvonku. Stejne kvuli brance a brane budu mit v garazi mensi rozvadec, tak proste do rozvadece v garázi bouchnu dalsi (druhe) zvonkove trafo, ovladaci tlacitko je na kódové klávesnici domyslím nejake pomocné relé, které tlačítko (zvonek BELL) na klavesnici bude ovladat a napojím to paralerne na zvonek v garazi a tim pádem, budou zvonit vsechny drátové zvonky v garazi...vyuziji stávající propojení zvonků, zadné bourání a pridavani kabelu, zadne dalsi zbytecne bezdratové zvonky po baráku a na zvonky budu mít dvě trafa - jedno trafo je ovládané u hlavnícho vchodu (spinac tango) , a druhé trafo je ovládano kódovou klavesnici (BELL) pred garáží:)

janek
hodnocení

..akorad nevim, co kdyz detska z blbosti zmacknou zaraz obe ty tlacitka na zvonek ( pojedou obe zvonkove trafa)*ee**zmateny*

Teoreticky by ZV2-3 takhle fungovat mohl... Tedy paralelně s tlačítkem... Teoreticky by měla mít i vliv polarita vývodů... Do klávesnice mimo zámku pro který je nainstalováno v klávesnici relé bych střídavý proud ze zvonkového trafa nepouštěl...

janek
..spis to tlacitko bell na klavesnici bude potrebovat bezpotencionalni rele, ktere bude spinat to stridave zvonkove napeti...

Taky to tak vidím... O víkendu s tím taky polaboruju...

janek
hodnocení

...mozna polovodicove relé? Zkusim zmerit napeti na tlacitku zvonku klavesnice a uvidime, co namerim*frajer*

janek

takze dnes jsem si hodil kódovou klvesnici na spinany zdroj a svete divse, tlačítko zvonku na klavesnici spustilo zvonek na stene:)nameril jsem na klavesnici zvonku cca 200mV, po zmacknutí tlačítka zvonek to padlo na 0, takze asi nejaky rozpinaci tlacitko?

111®

to se tak obvykle dělá tam, kde chceme mít kontrolu že je obvod OK , tak se nechá uzavřený obvod a aktivní je jeho rozpojení...Tím lze vyhodnotit že kabel nebyl přerušen..

Já mám pocit, že u toho mého to pracuje obráceně než píšeš. Zitra už budu doma, tak to prozkoumám...
vinnca

v mem pripade to mam s nejvetsi pravdepodobnosti vyreseno, aby mne to fungovalo, tak, že zvonek tlačítka na kodové klávesnici bude spínat stříd. napětí do všech zvonku v domě z garáže, tak budu potřebovat zvonkove trafo 12V a relé modul s optočlenem, kdy relé je aktivováno Low-High - na řídící pin je přivedena nula viz zde: blomberg.cz/...

Výstup BELL je alespoň u mě optočlen... Tedy galvanické oddělení od napájení...

vinnca

a co mas za kodovou klavesnici?

Takovýho nějakýho Číňana...

Zapojeni zvonku se vstupni kodovou klavesnici #2
Zapojeni zvonku se vstupni kodovou klavesnici #3
Zapojeni zvonku se vstupni kodovou klavesnici #4

janek
hodnocení

0x

vyreseno! tlačítko na kódové klávesnici spíná relé s optočlenem (Low spínání) a ovládám střídavé napětí z trafa pro drátové zvonky. Tím to zpusobem jsem vyresil zachování stávajících drátových zvonků v domě, spínání zvonků jak z hlavního vchodu, tak u brány pomocí kódové klávesnice a výhoda, že mezi zvonky mam jeden drát v rezerve ( cyky O 3x1,5), takže 1 gong muze byt z hlavního vchodu a 2 gong od branky z kódové klávesnice...

Tak nějak jsem si to představoval...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]