Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné vypínaní varné desky

Od: pet odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

Prosím o radu, mám v bytě nejspíše sklokeramickou varnou desku značky Elektrolux (EHF6240XXK), koupil jsem si dvě pánve, když varnou desku zapnu chvilku hřeje, poté slyším tiché cvaknutí (něco jak kdyby seplo relé) a daná plotýnka se vypne, přidám stupně a opět se rozpálí a po chvili zase vypne. To samé se děje na všech 4 plotnách, a i na obou panvích.

Čim by to mohlo být? zkusil jsem objednat lepší pánev, ty které mám nejsou úplně značkové a kvalitní.

Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To co popisuješ je naprosto normální chování sklokeramické varné desky. Tím vypínáním a zapínáním se reguluje výkon.

Je to způsob regulace výkonu jednotlivých "plotýnek". Když otočíš knoflíkem na stupeň 1, tak se spirála nahřeje a pak je delší dobu vypnutá a postupně předává teplo, které vyrobila tím krátkým nahřátím.

Když otočíš knoflíkem na stupeň 9 (maximální výkon), tak se spirála rozehřeje na delší dobu a zase se vypne. Prodleva mezi vypnutím a dalším zapnutím je ale mnohem kratší.

Kdyby ta spirála měla být rozhavená do červena trvale, tak to vydrží chvilku a pak se přepálí.

makk

Úplně správně: Nereguluje se výkon, ale teplota, každá plotýnka má bimetalický termostat, který při dosažení teploty vypne a po ochlazení zase zepne.

Přesně tak, ty stupně jsou jenom virtuální, stejně jako u malých plotynkovych vařičů, neprepinaji spirály jako u sporáku s litinovými plotnami a s troubou.

hodnocení

0x

U každé varné desky je to popsáno v návodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]