Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reproduktory- přípojky

Od: ramirez® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chci se ujistit, že si pořídím ty správné reproduktory. Mám zesilovač Technics SA-AX-530, doteď jsem reproduktory řešil dočasně přípojkou přes klasický jack 3,5 mm (tedy přes konektor, zesilovač nemá přípojku na klasický jack).

Rád bych si pořídil reproduktory, které budu moct zapojit do zdířek na zadní straně zesilovače (viz. foto). Jedná se o repro s přípojkami, jaké jsou běžné např. u hi-fi věží, příp. u minivěží?

Děkuji za reakce a třeba i případné tipy, jaké repro pořídit (mám soustavu Technics, tak asi nejlépe této značky).

Reproduktory- přípojky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

2x
Zatižitelnost je psaná na 110W/4ohm, nebo 80W/8ohm hudebního výkonu na kanál a v případě potřeby připojit aktivní subwoofer. Já už se tímhle dávno nezabývám takže přehled nemám, ale výběr repro pro tyhle audiocentra nebyl kritický. Bude hrát skoro cokoliv.
Tomuhle podle mne vyhoví všechny čtyřohmové repro cca 60W DIN, nebo osmiohmy cca 40W DIN. Hluku tyhle zesilovače umí udělat dost a dost...
vernon
Samozřejmě RMS, ne DIN...:-D

111®
hodnocení

0x

A pokud nechceš zničit basový reproduktor počítej ze musí zvládnout 70% max. výkonu

hodnocení

0x

Rádci už odpověděli - ještě přidám obrázek

Reproduktory- přípojky #2

hodnocení

0x

Reproduktory zvolte podle toho, co budete nejčastěji poslouchat a kolik budete chtít investovat do akustické úpravy poslechové místnosti. To je docela problém, když jsou např. na bocích okna a dveře nebo podlaha bez koberců. Dřevostavby výrazně zvyšují spodní pásmo. Jestli budete poslouchat hlavně hudbu, kupte co možná nejkvalitnější přední. Velké třípásmové s vyrovnanou frekvenční charakteristikou. U filmů, kde jde hlavně o prostorový efekt, na vyrovnaném frekvenčním pásmu příliš nezáleží. Tam bude spíš problém s umístěním zadních. Reprobedny by měly mít pokud možno stejnou citlivost a impedanci. Velikost impedance a výkon jsou pro poslech v obytné místnosti bezvýznamné parametry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]