Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se ujistit, že si pořídím ty správné reproduktory. Mám zesilovač Technics SA-AX-530, doteď jsem reproduktory řešil dočasně přípojkou přes klasický jack 3,5 mm (tedy přes konektor, zesilovač nemá přípojku na klasický jack).
Rád bych si pořídil reproduktory, které budu moct zapojit do zdířek na zadní straně zesilovače (viz. foto). Jedná se o repro s přípojkami, jaké jsou běžné např. u hi-fi věží, příp. u minivěží?
Děkuji za reakce a třeba i případné tipy, jaké repro pořídit (mám soustavu Technics, tak asi nejlépe této značky).
Reproduktory zvolte podle toho, co budete nejčastěji poslouchat a kolik budete chtít investovat do akustické úpravy poslechové místnosti. To je docela problém, když jsou např. na bocích okna a dveře nebo podlaha bez koberců. Dřevostavby výrazně zvyšují spodní pásmo. Jestli budete poslouchat hlavně hudbu, kupte co možná nejkvalitnější přední. Velké třípásmové s vyrovnanou frekvenční charakteristikou. U filmů, kde jde hlavně o prostorový efekt, na vyrovnaném frekvenčním pásmu příliš nezáleží. Tam bude spíš problém s umístěním zadních. Reprobedny by měly mít pokud možno stejnou citlivost a impedanci. Velikost impedance a výkon jsou pro poslech v obytné místnosti bezvýznamné parametry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.