Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpojení sim karty

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

U nového smart telefonu když je nabitý, tak se mi občas odpojí simka.

Odpojením myslím to, že když ho chci odemknout, tak musím napřed zadat pin k simce.

Za cca měsíc a půl se to stalo zatím 2x.

"Blbý" telefon to nedělal.

Když jsem se ptal jiných, tak mě zdělili, že jim to dělá taky.

Čím to je a proč to je?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

1x

Mám starej smartphone s androidem 7 na Motorole a nikdy jsem toto neřešil.

Asi nějakej lacinej (X)Šaomi? Netuším... Otec má Samsung a taky nic takového nepozoroval.

Já tohle nepozoroval za 8 let používání (dva telefony) ani na Xiaomi.

hodnocení

0x
Tipuji, že se vám telefon někdy restartuje, a potom chce pin pro sim. V menu mobilu můžete nastavit, aby telefon pin pro sim nepožadoval, ale bude to po vás chtít kód ke kartě (tuším puk 1). Pokud jej už nemáte, sdělí vám ho operátor.
doplněno 14.04.25 14:56: On se nerestartuje dobrovolně.
On se pravděpodobně restartuje po nějaké chybě, tomu nezabráníte, to je chyba founu, ať už HW, nebo SW.
Však telefon restartujte tlačítky a uvidíte, jestli po restartu chce pin.
doplněno 14.04.25 14:59: Nakděte si v menu text "SIM". Najde to něco jako "zamikat SIM kartu". Do odkliknete, zadáte potvrzovací puk a máte vyřešeno.
hodnocení

A jde v menu někde nastavit, aby se telefon nerestartoval?

Tak to nevím, ale jde nastavit ať po restartu nežada PIN SIM karty
hokejista
PUK slouzi pouze k odblokovani PIN. Pro vypnuti PIN se v menu telefonu zadava pouze aktualni PIN.
Teoreticky je mozne, ze ma sim karta spatny kontakt a treba pri polozeni telefonu nebo vetsim otresu se na mzik odpoji, tezko rict

111®
hodnocení

0x

nerestartovat nastavit nejde, protože při automatické aktualizaci by se telefon znovu nespustil. Jestli máš novej stroj tak se s tím smiř že se bude chvíli aktualizovat a restartovat. Pokud máž pocit že to dělá SIM tak ji ogumuj a když bude blbnout dále , nech ji u operátora přenést na novu kartu..

A ještě být tebou tak napíši jestli je to iPhone nebo něco s Androidem..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]