Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sklo na display

Od: sklo odpovědí: 11 změna:
Chystám se na nákup Xiaomi 14 , t nebo pro, chci průhledný zadní kryt a cenově dostupna skla, nakoupím asi vše zaráz.
Otázky?
Je vhodné si sklo nalepit sám? Raději bych sám.
Jake sklo dobrý poměr výkon vybrat? A aby bylo kompatibilní se zadním krytem.
Před prvním spuštěním a průvodem instalace zadat otisk prstu až když si odlepím fólií displeje z výroby? Pokud hned posléze budu lepit sklo tak je to asi logické?
Dekuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Skla se dnes lepí snadněji, než fólie kdysi, při nepovedeném pokusu lze i zopakovat. Lze i koupit sadu s rámečkem, který zajistí přesnou polohu.
Ovšem snadné je to pro toho, kdo už do dělal, dodrží postup i očištění i takové věci, že nad vyčištěné sklo už se nesmí naklánět.
Jenže za ceny v našich eshopech bych to fakt kupovat nechtěl, vždy s předstihem nakoupím v Čičině za zlomek ceny. Asi by šlo i na Allegru. A nebo samozřejmě jako správný vlastenec podpořte naše velké eshopy.
Otisk prstu se může s pouzdrem i sklem chovat jinak, proto ho raději "naučte" až nakonec. Ale je to jedno, kdykoli se dá "přeučit".

hodnocení

0x

Někdo sklo nemá rád (po nárazu to prdne a vlastně netlumí..) - takže doporučí folii.

Pokud nemáte chuť testovat, jak se to lepí (více kousků z číny za pár korun), zaplatíte si někoho, kdo to umí (dá záruku za správné nalepení.

Sklo můžete mít přesně na daný typ, ale pak můžete mít problém s některými obaly telefonu - obal může na hranu skla tlačit a odlepovat...

U nového telefonu bez zkušeností doporučím nechat si nalepit odborníkem - v obchodě s tímto zbožím.

folie
No ja mel za to, ze to sklo kdyz praskne tak je vlastne v poradku, energii pohlti, rozleti se ale display zustane v celku. Uz jsem takhle sklo menil nekolikrat, u folie nevim, mozna proti poskrabani klicema dobry. Jednou mi ve vytahu vypadl mobil s folii z batohu a bylo po displeji.
Ale dobry tip na testovani s vice kousky z ciny.

Fólie je jen pro přepravu, aby se nepoškrabal displej ještě než dojde spotřebič k zákazníkovi. Bývá i na jiných zařízeních s displejem, např hodinky, tablet a pod.

@ferax - Hydrogelová fólie je konkurentem pro schopnost vydržet déle než krycí sklo, cenově srovnatelné. Někteří na ni nedají dopustit.

@ferax: Fólie, která je tenká a má trčící jazýček pro snadné odloupnutí z dislpeje, je ta přepravní. Ovšem někteří výrobci dávají i permanentní fólie. Jsou silnější a nemají ten jazýček navíc.

pepr® - tak s tím jsem se nesetkal. Ten gel, který popisuji v mé odpovědi na dotaz, stojí kolem sedmi stovek.

rrrt
hodnocení

0x
Xiaomi má od výroby na displeji nalepenou fólii, kterou tam můžete nechat, je ochranná, není to jenom taková obyč, která se hned sundá. Vydrží celkem hodně. Pár měsíců, při slušném zacházení i víc než rok.

hodnocení

0x
Dvakrát jsem už lepil i fólii a na ní ještě sklo. To se takhle sice asi nejsnáze rozbije, ale nepoškrábe se jako fólie a doufám v lepší ochranu dotykového skla, děti rozbijou vsechno ... Dotyk kupodivu funguje i přes ty 2 vrstvy.

krtek6
hodnocení

0x

Řeknu ti to asi tak..v pátek jsem přecházel po 3,5 roce z Xiaomi 11T PRO na 14T PRO...

1) Telefony Xiaomi jsou už v základním balení vč. ochrany skla a včetně silikonového obalu a dost kvalitní

2) Originální fólie/sklo co přišlo s telefonem 11T Pro jsem měl na displeji přes 2 roky a furt bylo dobré. Poté jsem ho vyměnil za nějaké Fixed sklo. To fungovalo taky super než mi děcko vyrazilo mobil z ruky a den si dal slajdíček po štěrku. Sklo přesně ve prostřed šrám. Nebýt toho, asi je displej v čudu. Sklo jsem vyměnil za 3. a to byl teda aušus co se kvality týče. Nebylo to ani přes celý displej cca 1-2mm od hrany. To po měsíci používání bylo doškrábané jak gauč od kočky...

3) Co se obalu týče chtěl jsem něco hodně odolného takže na 11T pro jsem koupil tento aliexpress.com/... a měl jsem ho celých 3,5roku..Sice ta záklapka na mobil se už vytahala, ale obal TOP...a že mi x krát spadl...

4) na 14T PRO jsem si koupil mimo jiné další, tento obal aliexpress.com/... a je taky tvrdý a odolný. Jediná nevýhoda je, že nemá tu záklapku na foťák, takže čekám, že dřív nebo pozděj bude od prachu a špíny. Obě pouzdra však mají zvýšené hrany, takže jak displej tak i foťák je v pouzdře o cca 1-2mm utopený...

:)

hodnocení

0x

Už jsem to uváděl v různých poradnách. Na posledních dvou telefonech (minulý Xiaomi POCCO a nyní Xiaomi Redmi Note 14 5G) používám jedině gelovou ochranu displeje, kterou za 5 minut aplikují např. v Mobil pohotovosti. Je to super a i příjemnější doruky než sklo, které při pádu telefonu stejně praskne. Přivedla mě k tomu situace, kdy v prodejně telefonů jeden prodavač předváděl kvalitu této ochrany tak, že svým telefonem několikrát udeřil displejem o hranu stolu, aniž by se cokoli stalo. Od té doby nic jiného nechci. Už jsem to nechtěně na svém telefonu také otestoval a OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]