Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlačítková Nokia červený křížek

Od: arwi® odpovědí: 29 změna:
Sestra má tlačítkový telefon Nokia.Roky ležel ve skříni .Nabila ho a nahoře je ikonka červený křížek.Když zkusila dát jinou SIM kartu,tak to samé.Když zkusila volat,tak to napíše , že není k dispozici síť.Druhý telefon na ty simky funguje .Co s tím?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Režim letadlo? U některých Nokií pod názvem "offline". Typ telefonu je totiž tajný...
hodnocení

Režim letadlo by to mohl být.Matně si vzpomínám, že u jednoho starého telefonu jsem tam najednou měla křížek a byl to režim letadlo.Ale jak na to najet a zrušit ho nevím.
Blokovaný by být neměl, v době výroby tohoto typu už se telefony běžně neblokovaly.
Letadlo nebo offline režim by měl být v Nastavení>Profil>Obecný (tedy offline vypnut).
Ovšem pozor na to, jakou máte SIM. V návodu se píše:
Important: Do not use a mini-UICC SIM card, also known as a micro-SIM card, a micro-SIM card with an adapter, or a SIM card that has a mini-UICC cutout (see figure) in thisdevice. A micro-SIM card is smaller than the standard SIM card. This device does notsupport the use of micro-SIM cards and use of incompatible SIM cards may damage thecard or the device, and may corrupt data stored on the card.
V překladu:
Důležité: V tomto zařízení nepoužívejte SIM kartu mini-UICC, známou také jako micro-SIM karta, micro-SIM kartu s adaptérem ani SIM kartu s výřezem mini-UICC (viz obrázek). Karta micro-SIM je menší než standardní SIM karta. Toto zařízení nepodporuje používání karet micro-SIM a použití nekompatibilních SIM karet může poškodit kartu nebo zařízení a může poškodit data uložená na kartě.
manua.ls/...
Jestli je ten křížek v levém horním rohu vedle symbolu "anténky", tak prostě nemůže najít operátora. Tak ještě se zkusit pohrabat v nastavení, jestli nabízí nastavení sítě (GSM?, 2G?, 3G? - prostě něco takového a zkusit přehodit).
hodnocení

Je to ten největší rozměr simky.
hodnocení

Ano,v levém rohu a vedle byl jeden symbol,asi ta anténka.A když jsme zkoušeli volat tak to psalo že není připojení k síti.
Letadlo jste našla?
Jinak se podívat, jestli je chlíveček na simku a kontakty čisté. Jestli tam není nějaký prach nebo oxidace kontaktů. Kdyžtak zkusit simkou lehce a opatrně zavrtět.
hodnocení

Ten telefon se ještě rychle vybíjí,tak ho prý zítra nabije a zkusí to.
hodnocení

Nebydlím se sestrou,tak ji radím přes druhý telefon, který ji funguje.
Nebo ještě zkusit obnovení továrního nastavení "natvrdo"viz hardreset.info/...
Zkuste a uvidíte, třeba se "chytne".
mll

Ještě mě napadla taková věc, někde hluboko v menu měly telefony seznam sítí, tak koukněte, jestli tam něco takového je. To je něco, do čeho se člověk nehrabe, telefon se normálně připojí do první sítě, kterou povoluje simkarta, mívalo to smysl v pohraničí (aby člověk nevolal v krkonoších za německý tarif, teď v době EU je to jedno), dneska možná v pohraničí EU (v chorvatsku se klidně telefon přihlásí jako Bosna a Hercegovina, ona je odtud jen kilometr), jinak stačí nechat auto. Hlavně v tomhle seznamu bude vidět, jaké sítě telefon vidí, měly by tam normálně být minimáně tři sítě (tří operátorů působících v ČR).

hodnocení

0x
Pamatuji že byly mobily jen na určitého operátora.
Že se musel odblokovat, aby v něm fungovala jiná SIM karta.
Není to tento případ?
hodnocení

Napíše to zadejte PIN,po zadání to udělá zelenou fajfku,že dobrý,ale volat nejde .Zkoušeli jsme tam T-Mobile a Tesco mobile.
hodnocení

Jinak vše jen černobílé.

mnd®
hodnocení

0x

Je otázka od kterého roku se začal prodávat mobil Nokia s barevným displejem- ještě pamatuji i s černobílým.Když je tam červený křížek,tak to asi stará N5110 nebude.Kdyby aspoň napsala co je to za typ. Nokie xxxx

hodnocení

Už mi poslala sestra typ.Nokia 1616.

hodnocení

Vyrobené v Indii.

mll
hodnocení

0x

Mě tohle udělal telefon po tom, co umřela simka. Nešlo volat ani ze druhé, tak mi trvalo několik dnů, než jsem na příčinu přišel. Vadnou simku operátor vyměnil okamžitě a zadarmo, jeho značkovou prodejnu mám naštěstí po cestě. No ale jestli to neni vadnou simkou, tak fakt nevim.

Příznaky byly stejné, hlásil, že není zádná síť (červený křížek (možná červeně přeškrtlá anténa) tam, kde normálně je symbol antény; to samé se ukazovalo třeba v metru před jeho pokrytím signálem). Ale když odemknul simku pinem, tak to asi nebude mrtvá simka. Spíš ta část, která se stará o vysílání, pokud to teda nebude nějaký řežim letadlo apod.

hodnocení

Tak mám telefon půjčený.Když dám volba operátora a zvolím ručně,tak to napíše žádný operátor nenalezen.
Když si s tím telefonem stoupnete blízko k zapnutému rádiu a telefon zapnete, ozývají se z rádia takové ty typické rušivé zvuky (bzučení)?
Co ten mód letadlo (offline)? Je tam někde?
hodnocení

V rádiu to žádné zvuky nedělá.Zkusila jsem to dát do továrního nastavení,taky to nepomohlo.Ten režim letadlo,jsem neobjevila.
Po tom továrním nastavení ten křížek zmizel?
hodnocení

Právě že ne.
Jestli ani po továrním nastavení nezpůsobí telefon při zapínání to bzučení rádia, tak je zřejmě na odpis. Zkuste ještě to samé (zapnout u rádia) s telefonem bez simky. I bez simky by totiž měl hledat síť.
Ještě by tu byla jedna možnost, ovšem to je takové naprd - a sice zkusit nějakou nouzovou linku, tam se dá volat i bez operátora i bez simky. Ale musela byste to položit hned, jak to začne vytáčet (pokud to vůbec začne vytáčet), aby to u nich vůbec nezazvonilo. Takže Vám to radši nemůžu radit.
Víc toho na dálku asi nevymyslíme.
hodnocení

Ono to síť hledá ale nenajde.

To by právě odhalila ta zkouška s emergency linkou. Tam se totiž dovoláte i bez simky nebo i tehdy, pokud máte sim např. o2 a zrovna jste v místě, kde má pokrytí třeba jen Tm. Telefon dokáže použít nouzově i síť Tm.
Takže je rozdíl, jestli nenajde SÍŤ (jakoukoliv), nebo nenajde OPERÁTORA (dle sim).
Takže buď:
- nenajde žádnou síť, rádio nebzučí, nevytočí ani emergency > telefon je nefunkční
- najde alespoň nějakou síť (logo operátora na displeji samozřejmě není), rádio bzučí, vytočí emergency > zřejmě nějaký problém v načtení sim, telefon funkční částečně
- najde síť dle sim (logo operátora zobrazí), rádio bzučí, voláte běžně
U Vás bych to viděl na první variantu. Ještě pro jistotu - když vezmete svůj funkční telefon a zkusíte ten pokus s rádiem, tak to stejné rádio bzučí?
hodnocení

Nenajde síť, protože jsme zkoušeli sim TM i Tesco a oboje napíše mimo dosah sítě.Můj i sestry mobil ,když je dám k rádiu,tak začne rádio víc šumět.Ale to dělá i když k němu dám ruku bez telefonu.
Máte vyzkoušeno, že Nokia tu simkartu přijme (načte)? (Předpokládám, že ano.)
Pokud ne, tak ještě zkuste - když v té Nokii otevřete telefonní seznam, lze vidět kontakty uložené NA SIMKARTĚ (nezaměňovat s kontakty uloženými v zařízení/telefonu)? Tedy - dáte Vaši simku do Nokie a vidíte kontakty na Vaší simce a obdobně s druhou (sestry) simkou?
Pokud obě simky dokáže načíst (vidíte uložené kontakty), předpokládal bych problém v příjmu signálu. S tím sama neuděláte nic.
Pokud simku nenačte (nevidíte kontakty), předpokládal bych prvotní problém v rozhraní tel./sim. Šlo by vyzkoušet jiné simky, třeba starší.
.
Ještě poznámka: Ty telefony dávejte k rádiu v momentě, kdy se (třeba navzájem) zkusíte prozvonit. Uslyšíte zřetelné bzučení. Musí to být klasické FM rádio.

hodnocení

Moc vám děkuju za snahu pomoct.Vážím si toho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]