Nejste přihlášen/a.
Mám problémy s vyladěním rádia. Nemohu doladit rádio. Musí stát na určitém místě, jiné nemám. Nové rádio by nejspíše mělo také problémy. Kdybych koupila malý repráček, líbil by se mu počítač, který s rádiem nemá problém? Šlo by to takhle vyřešit?
Zdravím.
Jaké je to rádio a jaké vlny ladíš?
Rádio dle mého názoru potřebuje vylepšit anténu.
Pokud ladíš Vkv/Ukv tak by mohl pomoci kus vodiče-lanka-kabelu přidělané na anténu.
A k počítači reproduktory se dají také sehnat, buď jen slabé do USB nebo výkonější s vlastním napájením.
Každé rádio potřebuje buď silný signál nebo anténu.
Pokud rádio nemá vytahovací anténu nebo kus drátu jako anténu, tak by mělo mít nějaký konektor na připojení antény.
Po připojení třeba 1 metr dlouhého drátu do konektoru pro anténu, by mělo rádio hrát výrazně lépe.
Určitě máš nějaké sousedy, tak k nim zajdi nebo se jich zeptej, jestli si u nich můžeš poslechnout rádio a nebo ať vezmou rádio a přenesou je na zkoušku k tobě domů. Tak se to dá vyzkoušet bez investice.
Jinak si můžeš pořídit co chceš, ale dokud nebude signál nebo anténa u rádia, tak je nevyladíš.
Dobrý den, je zajímavé, kolik různých řešení se zde najde na jeden dotaz, resp. na jeho pochopení . Vy určitě (stereo) repro u PC máte, protože byste jinak neslyšela zvuky/hudbu/mluvené slovo. Je tedy otázka, zda Váš PC nemá problém s přístrojem/rádiem nebo s přehráváním rádia/stanice. Takže si to zde asi vyjasníme později. A jeden repráček je mono, na stereo musí být dva. Zdravím!
P.S. Jinak v případě, že zvuk z PC skutečně nejde, tak hledejte pod pojmem "aktivní repro k PC".
Upresňovala Ste otázku, ale moc nie...
Neviem, čo chcete počuvať:
1. rádio na ladničke...
2. repráky od PC...
Z obidvoch typov reprákov sa dá počuvať rádio, na to sú ale
treba rozličné "odlišné" potreby a postupy...
Bene, přesně jste pochopil, o co mi jde. Ostatním se omlouvám měla jsem být konkrétnější. Na vysoké ledničce mám prastarou soustavu, věž?, naladěnou na rádio. Ledničku jsem vyměnila a rádio nechce na té nové hrát, chrčí ať s drátěnou anténkou dělám co chci. PC mám hned za futrama dveří v obýváku a poslouchám ho když jsem na netu, takže kdyby v kuchyni byl repráček, pak by mohl hrát v kuchyní, 4 m od PC.
babkazov - nejdříve spekulace. Stará lednice měla kovovou (smaltovanou) skříň i vzadu chladící mřížku a tím dělala i lepší anténu pro tu věž. Nová lednice bude zřejmě převážně z plastu a bez venkovní chladící mřížky a signál se zhoršil, resp. jako anténa zůstal už jenom ten drát. Možná by šlo pod tu věž na lednici natáhnout kus alobalu a ten drát na něj položit/připevnit. Pokud to nepomůže nebo tu věž chcete skutečně zrušit, tak by bylo asi dobré řešeni koupit si soundbar (najdete na Google, je to stereo poslech, ceny různé). Možnosti připojení k PC jsou různé a ta jistá je kabelem ze sluchátkového výstupu v PC do soundbaru v kuchyni. Délku propojovacího kabelu musíte počítat i s výškou lednice, takže bude nutné dokoupit kabel JACK 3,5 (výstup/male) potřebné délky a na druhé straně s koncovkou podle koupeného soundbaru. Sounbar musí mít vlastní napájení, ale zásuvku (s rozdvojkou) blízko lednice určitě máte a odběr elektřiny je zanedbatelný). Ty možnosti připojení jsou i další, ale záleži i na tom, jestli to Váš PC podporuje a Vy si to budete schopna sama doma v PC nastavit (např. bluetooth či přes port USB). Drát je prostě drát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.