Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasekává se zvuk

Od: jirka24® odpovědí: 12 změna:

Zdravím, koupil jsem televizi Samsung UE43DU7172. Mám ji přes týden a stále nemůžu přijít na to proč mi v programech, jako je třeba hlavně vše od PRIMY, zadrhává zvuk. Obraz nekostičkuje. Indikátor signálu u PRIMY je 100% a kvalita signálu taky 100%. Změnil jsem i příjem z jiného vysílače a vše stejné. Změnil jsem anténu a rozvod a stejné. U staré televize Samsung UE32D5500 tento problém nemám a u další televize GOGEN taky ne i když síla signálu některých kanálů je tak na 65% a kvalita je 50% běhají tyto dvě telky bez problémů. Zvuk u nové telky zadrhává i když jede samostatně na svoji anténu. Přikládám fotku antény a zesilovače v ní. Napájení k anténě 12V mám přímo u televize.

Zasekává se zvuk
Zasekává se zvuk #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

Tak to nejprve zkuste bez zesilovače ale musíte místo něj doplnit symetrizacni clen

Symetrizační člen se pro koaxiální kabel nepoužívá.

111®

ale no tak, vždyť má anténu 300 Ohm, je to na fotce

vernon
Samozřejmě používá. Dipólová anténa má 300 ohmů, koaxiál má impedanci 75 ohmů. Musí tam být symetrizace...

OK, sorry, zaměnil jsem to s něčím jiným. Samozřejmě že se používá.

hodnocení

1x
Pokud vám to dělá za všech těch různých podmínek, tak to vypadá jako vada TV. Ještě bych prošel menu, jestli tam není možné ohledně zvuku něco přenastavit.
doplněno 08.04.25 10:29: Asi nejste sám, komu to dělá: televize.heureka.cz/...

hodnocení

zkusím, musím ho ale nejdříve koupit

hodnocení

Udělal jsem pokus bez síťové antény a tedy i zesilovače. Vyrobil jsem jednoduchou domácí anténu a pověsil na kliku u okna. Nejbližší vysílač KRÁSNO je od nás vzdušnou čarou asi deset kilometrů. Signál je asi tak na 60% a kvalita taky. Nic se nezměnilo na kvalitě obrazu,ta je výborná, ale zvuk u všech PRIM stále vypadává. Takže v zesilovači to zřejmě nebude. Zkouším ale dál. U těch druhých televizí beru signál z vysílače JEŠTĚD kde chytám programů 3x tolik v dobré kvalitě a i ta nová telka to vezme zrovna tak, když ji připojím, jen s tímto problémem zvuku kde ho mám ale všude u této nové televize, ať dělám co dělám. JEŠTĚD je od nás vzdušnou čarou přes 100 km a anténa to bere bez problému.

111®
hodnocení

0x

To vypadá na reklamaci

hodnocení

Vypadá to asi opravdu na reklamaci. Kontaktoval jsem podporu pro SAMSUNG a tam mi poradili všechno to co jsem už udělal. V ovládání zvuku jsem nenašel nic co by asi tento problém vyřešilo. A tak to vypadá, že budu muset kontaktovat jejich technika na kterého jsem od nich dostal odkaz.

vernon
hodnocení

0x
Pokud jde obraz čistě a zvuk vypadává, není to anténou...
hodnocení

Vypadá to tak jak říkáte, protože už jsem vyčerpal skoro všechny pokusy se vším a výsledek nula.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]