Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize přes wifi

Od: jirik50® odpovědí: 12 změna:

zhoršil se mi signál na tv s úhlopříčkou 60 cm, rozhodl jsem se přejít na tv s android a jít na domácí wifi s o2tv a napojit tv síťovým kabelem přímo k routeru, v obchodě mi řekli, že tyto malé tv jsou při tom pomalé, pořád se musí prý promazávat nějaké paměti a nejde to dobře, prý je lepší nějaký pc monitor s nějakým připojením k strong přijímači a je to o 100% lepší. Tak váhám a nevím jak se rozhodnout. Má někdo zkušenost a dobrou radu? díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
A jakou televizi by melo jit? A ma to predpokladam prehravat primo televize, tedy nemate box od o2? "Tyto male televize" je naprosty blabol.
hodnocení

nemám box od o2, chci jednoduché ovládání aby to zvládla i manželka, to víte, už nejsme žádní mladíci a ty nové věci jdou trochu okolo

děkuji

hodnocení

1x
Když to jde kabelem,tak bych rozhodně volil kabel.
Jen se zeptám, proč tak malou televizi? To je tak na jedno oko.
hodnocení

není více místa a žena to sleduje v ložnici, já mm klid :)

111®
hodnocení

0x

No anténa a USB karta tv. Čučet přes pc

ml

USB TV karty nějak zmizely z trhu. Teda ony i ostatní TV karty. Jinak je to dobrá cesta.

Televizní karty jsou zatím stále k dispozici pro raspberry (TV hat) ale pro PC prostě nejsou.

Nicméně pokud má blbý signál televize, tak ho bude mít i počítač. Chtělo by to jít po příčině, jestli se něco stalo s anténou nebo se něco změnilo po cestě.

hodnocení

0x
Napište typ TV. Mám docela low-end televizi s Androidem (verze 9, takže dost stará) a O2TV (nyní už i Oneplay) tam funguje naprosto v pohodě. Teda nebylo to nic moc, než tu aplikaci konečně trochu odladili. Aktuálně naprosto bez problémů.
Kupovat kvůli tomu extra monitor je blbost. Proč další monitor, když už jeden zobrazovač s HDMI vstupem máte? A ten "strong přijímač" bude obyčejný settopbox pro DVB-T2 vysílání a pokud máte problém se signálem, tak to nic neřeší.
hodnocení

děkuji za info, mám ve výhledu finlux24FHMG5771 s androidem nebo philips 24PHS6808 s linuxem, tož nevím co bude lépe

hodnocení

0x

Pro připojení televize k WiFi, nepotřebujete kabel. Mám televizi s Androidem od routeru více než 3 m a je to OK.

hodnocení

vím že kabel netřeba, ale jsem si myslel, že to bude stabilnější, děkuji

Jestli kabel nebo wifi? Kabel bude vždy spolehlivější.
Vím ale o případech kdy televize přes kabel umí jen starší standard do 100 Mbit/s a i když máte rychlejší internet, do televize jej po drátě nedostanete.
Pak bývá někdy řešením připojit přes wifi, která může umět rychlejší připojení.

hodnocení

0x
Kabel bude spolehlivý oproti wifi, pokud to není problém nemá cenu se zabývat s věčně zarušeným wifi. Jinak ověřil bych si především kompatibilitu s oneplay. Máti jsem chtěl nasdílet o2tv k celkem slušnému android tv boxu a nešlo to. Kupodivu oneplay (o2tv končí) už tento android podporuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]