Nejste přihlášen/a.
Obracím se na servis tyčového vysavače z důvodu,že přestal vysávat.Jelikož už mi vyměňoval nádobku,vysavač zná.Teď mi na otázku odpověděl,že důvod proč nevysává je vybitá baterie,což není v jeho kompetenci.Takže je opravený,ale nepoužitelný?! Takže
No ona se baterie musí občas dobít. Není to perpetuum mobile.
Ale spíš není baterie vybitá, ale vadná a nabít už nejde. To je osud všech akumulátorů, jejich životnost je omezená. Je to jen otázka času. Takže nezbývá, než výměna. Pokud nemáte nějaký "retro" vysavač, měl by to umět kterýkoliv servis, opravující bateriové vysavače, případně i šikovný kutil (což Váš současný servisák očividně není).
Dobrý den, ano, vybitá baterie/akumulátor není závada a tudíž to není práce pro servis - dejte si vysavač doma nabíjet sama. Zdravím!
To právě je práce pro servis, servis barerii nabije, provede nějakou diagnostiku, při které zjistí, že baterie je v pořádku, zákazníkovi naúčtuje nějakou sazbu a je vyděláno. Nebo zjistí, že je vadná a pak provede její výměnu, nebo případně zákazníkovi napíše, že to neumí, což je asi tenhle případ, buť nechápu, jak je možné, že servis něco takového neumí (když předtím vyměnil jinou součástku).
mll - já se nebudu dopouštět spekulací o vadné baterii či akumulátoru, protože dotaz je jednoznačný a to na vybití. Doufám, že tazatelka je při smyslech a je schopna ten rozdíl nabíjení a vady posoudit.
Bene, a čia je to kompetencia? Vadná batéria sa nabije rýchlo a ešte rýchlejšie je vybitá. Kto ak nie servis ju má vymeniť,ak to nie je batéria bežne meniteľná?
Pro ben :
Tazatelka se táže ,co si dovolujete mi psát,že nejsem při smyslech,kvůli vybité baterii?!
siva - nemohu za to, že jste nepochopila psaný text. Nic takového jsem nepsal a nemyslel. Takže potvrzujete, že nejde o závadu, ale baterie není pouze nabitá a už ji doma nabíjíte?
pro BEN : ste velmi trapny. Asi ste nebol pri zmysloch vy,ked ste vytvoril tu vetu.
Som technicky zrucny a nedokazem na pohlad urcit ci je bateria vybita,alebo poskodena ( pokial nie je prasknuta...)
Mozno vy to dokazete.Poradte aj inym ako to treba.
belus - doufám, že trapný je "po slovensky" nějaká pochvala . Ani technicky zdatný nikdo být nemusí. Když dá osoba baterii/akumulátor nabíjet a přístroj potom funguje, tak to nebylo porouchané. A když ani po nabíjení nefunguje, tak je to porouchané (tak je to jednoduché).
Vybitou baterii přece neni problém nabít a to by měl servis normálně umět, to samozřejmě je normální činnost i během provozu vysavače. Pokud je baterie už mrtvá (má nějakou životnost), tak je to zase servis (kdo jiný), kdo by měl opravu nebo výměnu baterie provést.
Klíčový tady bude typ baterie, jestli jsou to jen články s nabodovanými pásky (něco takového jsem u vysavačů většinou viděl), nebo nějaký akublok. Bohužel všechny tyhle akunesmysly jsou limitované právě životností těch akumulátorů.
Jsu firmy, které se na repasi akubloků specializují, ale nechápu, proč by tohle nedokázal udělat servis, který má přístup k náhradním dílům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.