Nejste přihlášen/a.
To má být jako 2 reprobedny (repro A + repro B) nebo každý reprák bude někde jinde? A + B bude propojené tedy paralelně?
Ano. Na obou reproduktorech by byl stejný výkon. Platilo by to ale jen teoreticky v případě sinusového signálu. V praxi je to ale úplně jinak. Reproduktor nemá "ohmáž", ale impedanci. Jmenovitou impedanci, která je na štítku, má jen v rezonančním kmitočtu. Ve všech ostatních kmitočtech ji má podstatně vyšší. Aby to bylo ještě zamotanější, je potřeba brát v úvahu, že se jedná o výkon RMS, tedy v podstatě reklamní hausnumera. Zcela bez obav to tak můžete zapojit.
RMS není reklamní hausnumero. Reklamní hausnumero je "maximální výkon"nebo "špičkový výkon".
Dnešní výkon RMS kdysi Tesla Vráble označovala jako tzv. "Jmenovitý výstupní výkon". Jedná se o výkon, kterej zesilovač odevzdá do zátěže při efektivní hodnotě výstupního napětí. Čili je to ten doopravdickej, měřením kdykoliv prokazatelnej výstupní výkon zesilovače.
Viz diskuze zde
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=16310
nebo tady
https://levnepneu-online.cz/rms-vykon-v-akustice-co-to-je-a-jak-urcuje-kvalitu-zvuku/
Tak pokud má každý jiný povolený příkon a ty tam napereš větší tak reptak prebudis a klidně utrhneš kmitavou. V tom případě je lépe zařadit do série žárovku třeba 12V/10W
A teď si představ, že u reproduktoru kmitá membrána, tedy pohybuje se dopředu a dozadu. Všechny zapojené repráky by se měly chovat (u monofonního signálu) stejně, aby se nedělo to, že u jednoho jde memrána dopředu a u druhého dozadu. Tím, že použiješ různé reprobedny toto asi nezajistíš.
Ká mam tripasmove bedny. Ale jedna mela basák 40W a druha 70W Když jsem je ohulil tak ten 40W basák odešel. Utrhl jsem mu vinuti. 70W přežil. Tak jsem dokoupil druhy 70W a jedí dodnes. Vim menší plocha reproduktoru tím méně vzduchu ovlivní a tedy užitečné vyzáří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.