Dobrý den, mám 2 roky pračku LG FA4TURBO9E, znám dost lidí co mělo LG pračky a spokojenost a nikomu se toto neděje. Pračka fungovala až do minulého týdne úplně standartně, aviváž se nedávala při praní vždy ale většinou ano, nyní po standartním dávkování aviváže vydrží v zásobníku možná 5 sekund a vyteče do bubnu. Jediné co se mění tak je výrobce aviváže, zásobník je celý čistý a vymytý. Občas trocha prášku k aviváži spadne ale minimum a snažím se ať se to neděje. Byl bych tedy rád za vaše rady a pomoc co s tím než budu volat záruční servis, kvůli prkotině. Pokud by měl někdo více než zbytný příspěvek tak ano > je to pro mě důležité, potřebuju používat aviváž a vadí mi tento problém hodně, takže ušetřete čas mě a hlavně sobě že zanecháte zde něco jako ať aviváž přestanu používat nebo ať jí dolévám v průběhu praní.
Pravděpodobně pračka nepřepíná při napouštění vody přívod do jednotlivých nádobek. Zkuste vysledovat. Případně dejte foto, jak vlastně vypadá ten váš zásobník na tu aviváž. Vyteče aviváž hned po nalití do zásobníku nebo až když začne pračka napouštět vodu?
marekg
Fotka i další info už tady je, myslím si že tam muselo něco prasknout nebo povolit protože aviváž by neměla skoro hned vytéct do bubnu po nalití. Aviváž tam musí normálně zůstat a měla by si jí pračka vypláchnout. Před pár týdny tam aviváž normálně zůstala.
Protože ti při napouštění teče voda i do prostoru s aviváží.
Musíš při začátku praní a při každém napuštění vody zkontrolovat případně upravit nastavení nějakého přepínacího mechanismu, který směřuje vodu do prášku přo předeprání, pro hlavní program a pro aviváž.
marekg
Voda teče jenom na levou stranu, aspoň ze začátku programu, na pravou k aviváži skoro vůbec teče hlavně k prášku, hlavně by ani moc nedávalo smysl aby pračka jako první si brala aviváž a až pak prášek.
Ta aviváž vyteče při začátku napouštění vody, nebo hned protéká do bubnu už při nalévání do šuplíku?
marekg
Myslel jsem že to bude pochopitelné ale znovu, nadávkuju normální množství aviváže, pod zobáček, aviváž tam vydrží možná 5 sekund a při otevřeném ale i zavřeném zásobníku hned vyteče ať je pračka zapnutá nebo vypnutá nebo běží program.
V tom případě pračka jako taková je v tom nevinně, na to má vliv jedině sifon v šuplíku.
marekg
Fotka je níže, když se vycvakne ta modrá část ( vzadu 2 zobáčky jenom na zacvaknutí ) tak je tam další menší vana s malou nožičkou té modré části ( není průchozí ani to nemá dole žádné dírky ani drážky takže tudy nic neteče ) a nikde není žádná drážka ani díra ani prasklina, tudíž to musí být asi vadné a asi poškozené protože správně by ta voda to měla vypláchnout stejně jako z kanálku vlevo prášek. Má to záruku tak pokud se dočkám něčeho rozumného a opraví to, tak pak tady napíšu.
marekg
Fotka je níže, když se vycvakne ta modrá část ( vzadu 2 zobáčky jenom na zacvaknutí ) tak je tam další menší vana s malou nožičkou té modré části ( není průchozí ani to nemá dole žádné dírky ani drážky takže tudy nic neteče ) a nikde není žádná drážka ani díra ani prasklina, tudíž to musí být asi vadné a asi poškozené protože správně by ta voda to měla vypláchnout stejně jako z kanálku vlevo prášek. Má to záruku tak pokud se dočkám něčeho rozumného a opraví to, tak pak tady napíšu.
Dejte foto zasobniku, je v nem takovy mechanismus, ze kdyz se zvysi hladina vody nad stanovenou mez, tak naredena avivaz stece do bubnu. Asi to bude chtit vycistit
marekg
Tenhle zásobník se nemění už celkem hodně dlouho, snad jenom úplně drobné změny a mnohem dražší modely LG je mají jiné. Nesteče, jedna LG která měla přes 7 let i tato když byla nová, mohl jste to klidně přelít že to vytékalo až pak do bubnu ( kdy se to přelévalo přes max rysku ) ale zůstalo to tam a pračka si vypláchla úplné minimum aviváže a v polovině programu tam aviváž normálně byla tak jak se tam nalila a pračka si jí vzala ve správný čas.
nebyla opavovaná? Nemáte vysoký tlak vody? Jak moc pouštíte kohout studené u pračky?
marekg
Bydlím v bytě, pračka byla nově koupená před 2 lety a mimo tohohle funguje skvěle. Tlak nevím a neřeknu vám ale nepřipadá mi vysoký, mám myčku na stejnou studenou vodu a žádný problém. U pračky je rohový kulový ventil plně otevřený ale nebyl s tím nikdy problém tady ani u myčky. A opravovaná zatím nebyla.
No jo, ale proč by to měla dělat puštěná voda, když již několikrát psal, že to dělá hned po nalití a vůbec nemusí pračku pouštět, voda teda vůbec nezačne přitékat a aviváž je pryč?
Obvykle jde nechat dvířka trošku otevřená a pak je tam vidět, kam teče voda. Jestli jen do prášku, nebo i do nádobky s aviváží a podle toho pak postupovat.
bery - přesně to napadlo i mě, stačilo by vytáhnout šuplík, oddělat tu horní část, co je nad nádobkou s aviváží a nalít tam vodu. A muselo by být hned jasno...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.