Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ekologicky zlikvidovat lávovou lampičku

Od: sixi odpovědí: 18 změna:

Lampička už není,to co by měla poskytovat v mém případě: A/ vyhazuje mi elektriku asi proto,že neexistuje na trhu původní tvar žárovečky,která má rozhýbat tz. lávu,která tvoří horní část, B/ 15 watová nerozvíří náplň a 25 W je vysoká,takže praskne.Je mi to líto,ale otázka je,jak ji zlikvidovat horní část je uzavřena a upozorněním,neotvírat tekutinu je to těžký kousek ve skle a navíc,kam to správně patří. Prosím znalí věci,ne otázky,ale odpovědi.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prostromek
hodnocení

2x

Osobně bych nechala u vrat ve dnech, kdy je naplánován sběr elektroodpadu. Dvakrát do roka vyhlašuje město.

Jinde na menší vesnici zase zastaví velký nákladní automobil, ke kterému lidé nosí chemický odpad a elektroodpad.

Nevím, kterou variantu ve Vašem bydlišti obec zajišťuje.

Další možnost je lampu odvézt přímo do sběrného dvora.

Žiji ve městě a nikdy, opravdu nikdy, zde sběr elektroodpadu nebyl. Takže všude to nefunguje stejně... Viděl jsem to jen na vesnicích.

thetruth
hodnocení

2x

Odvezte to na nejbližší sběrný dvůr, tam si to přeberou.

sixi
hodnocení

Sběrný dvůr také vše nebere,co má být v kontejnerech po městě

thetruth

Tak to máte nějaký divný sběrný dvůr, u nás berou vše. A nevím proč by nebrali. Když budu mít plný vozík papíru, tak přece nebudu jezdit po městě a rvát to do kontejnerů, co se kam vejde. A pokud vím, tak se nebavíme o papíru, ale o nějakém druhu el. spotřebiče kombinovaného se sklem a kapalinou. Děláte z toho zbytečnou vědu.

hodnocení

2x
Jestli není lampa metr vysoká, tak tu vlastní láhev bych dal do směsného odpadu a podstavec do elektroodpadu. Nedělal bych z toho pro jednou vědu, je to na úrovni jedné vyhozené láhve s okurkami.
Tahle tam nevleze?
svet-svitidel.cz/...
doplněno 18.03.25 11:43: puhy.cz/...
doplněno 18.03.25 11:54: allegro.cz/...
sixi
hodnocení

Jo to jste mi připomněl šok,kde jsem nesla vyhodit na jiném místě,než bydlím odpadek od svačinky a nahoře byla sklenice s lákem od okurek.Co to jsou za lidi :-o

No, to by mě asi odvezli.. *smich*

Sixi: ten lak od okurek byl analyzován ochutnávkou? :)
sixi
hodnocení

Jakou výchovu dostal takový člověk :-o ,co nedokáže ani vylít lák s hořčičnými semínky propláchnout sklenici a dát ji do skla/odpadu.Jako já nejsem žádný hnidopich,ale jsem tomu ráda,že se třídí odpad v celé Evropě.

Nejhorší je lidská lhostejnost. Já bych teda neusnul, kdybych věděl, že tam ta sklenice stále je. Doufám, že jste nález zdokumentovala, ohlásila na Policii a ČIŽP a sklenici vybrala, vymyla a dala to kontejneru na sklo, kam patří.
19.03.25 12:23

tomkk - *palec*

sixi
hodnocení

Takže další ignorant - navíc nevycválanec

smode2

A vy si myslíte, že ten lák, příp. obsah, nebo dokonce vymytí sklenice má na zpracování skla po třídění nějaký vliv? Ne, nemá. A to znám i vysokoškoláky co veškeré sklo pečlivě vymyjí a vysuší, než jej jdou uložit do kontejneru. Těžko uvěřit. Lampu můžete hodit do popelnice.

sixi
hodnocení

Kdybych byla ignorant,jako ti,kteří lejou lák do kontejnerů i se sklem,tak bych se neradila ...

lampa
hodnocení

0x
Do popelnice, vyreseno.
Vy si taky koledujete. :)

ja1
hodnocení

0x

A jaká tam je žárovka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]