Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led pásek 230V , usměrňovací můstek

Od: patrik odpovědí: 18 změna:
Zdravím,
prosím o radu. Zakoupil jsem led pásek 230V. Po zapnutí ve vysoké frekvenci bliká, byl mi doporučen usměrňovací můstek když jsem zapojil s usměrňovacím můstkem tak se mi pásek vůbec nerozsvítí. Pásek je dlouhý 4m. Frekvence blikání je vyšší než na videu.

Led pásek 230V , usměrňovací můstek
Led pásek 230V , usměrňovací můstek #2
Led pásek 230V , usměrňovací můstek #3

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dejte typ pásku, na obalu bývá nalepený štítek; dejte foto případně i označení na jiném místě a taky oba konce pásku se součástkami, pak pokračování

patrik
hodnocení

Takto to stačí?
Led pásek 230V , usměrňovací můstek #4
Led pásek 230V , usměrňovací můstek #5
Led pásek 230V , usměrňovací můstek #6
Návod...
emas.cz/...
K připojení na 230V je potřeba stejnosměrné napětí, proto je nutné použít tento originální napájecí kabel nebo usměrňovací můstek. - ! není součástí balení, nutno doobjednat zvlášť!
patrik
hodnocení

Ano ten usměrňovací můstek jsem nakoupil zvlášť a s ním se mi to nechce vůbec rozsvítit. Zapojil jsem to podle tohoto obrázku.
Led pásek 230V , usměrňovací můstek #7
Napájecí kabel
t-led.cz/...

LED diody by na střídavé napětí kmitaly. Viz zde zkusil jste změnit polaritu napájení pásku, když přes usměrňovač pásek nesvítil? Máte PLUS na PLUS?

patrik
hodnocení

Ano změnil jsem polaritu a svítí. Mockrát děkuji.

riva
hodnocení

2x

No tak zkus přehodit kabely na + a - z usměrňovače.

111®

Pokud tam je srážecí kapacita nic se nestane nebude to svítit. A jestli tam není a je tam už můstek tak se také nic nestane protože se +a - stejně dostanou na stejné svorky pásku

patrik
hodnocení

Tak opravdu pomohlo přehodit kabely. Všem děkuji.
111®

Hlavně že jsme se dobrali výsledku

hodnocení

0x

Jaký pásek? Jak to připojujete? Přímo na 230 V AC? I pásky na 230V mají jakýsi napájecí zdroj ... a ovladač ...

Proč LED pásek bliká: příčiny blikání a jak je opravit
https://cestazaremeslem.cz/proc-led-pasek-blika-priciny-blikani-a-jak-je-opravit

Proč LED pásek bliká a co dělat? (strojově přeloženo)

https://ibuilders-cs.techinfus.com/svetodiodnaya-lenta/pochemu-morgaet/

patrik
hodnocení

Prodejce říká, že žádný zdroj potřeba není. Je to připojené přímo na kabely z vypínače.A ovladač nabízejí pouze z RGB pásků.

hodnocení

0x

Možno sa mýlim,no po usmernení nepokleslo napätie?

hodnocení

0x

Zřejmě došlo k nějakému nedorozumění. LED potřebují vždy stejnosměrné napájení. Jestli vám svítí, tak už tam zřejmě nějaký usměrňovač máte. Další nedává smysl. Tipuju, že vnímáte síťovou frekvenci 100 Hz po dvoucestném usměrnění. Chtělo by to vědět něco víc o zdroji.

patrik
hodnocení

Usměrňovač mi byl doporučen prodejcem na eshopu.

hodnocení

0x
Neznám pásek na 230V, ale je možné, že ke srážení napětí (omezení proudu) tam slouží sériový kondik, což k funkci z principu vyžaduje stridavinu.
Pokud prodejce doporučil jen samotný usměrňovač, asi netuší, jak to funguje - za usměrňovačem by se muselo napětí vyhladit kondikem, jinak to nemůže nic zlepšit.

cl
hodnocení

0x
Na pásku je jasně napsáno AC tak nevím proč by jste to měl usměrňovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]