Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamenné prodejny elektronických součástek

Od: babetka odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
poprosím o radu,existují i dnes kamenné prodejny elektronických součástek?Jedná se mi o oblast Znojmo,případně Třebíč.Moc děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
V Třebíči funguje pouze Elnika. Skladem mají pořád dobrý výběr.
babetka
hodnocení

Zdravím a děkuji za pomoc.

hodnocení

3x
V T Třebíči pravděpodobně funguje ješte Elnika. Kontakt se dá najít na netu. Je to Litoltova ulice.. Cca pár minut od vlakového nádraží. Nebyl jsem tam x let, všechno si nechávam posílat z GME či z TME...
babetka
hodnocení

Zdravím a děkuji za info.

riva
hodnocení

2x

Dnes patří k základním dovednostem nakupovat přes internet. Pokud s tím máte problém, vemte si někoho k sobě a pár objednávek udělejte s jeho pomocí. Zbytečně si kamennými prodejnami omezujete výběr. Doba, kdy se muselo chodit do prodejny, se už nevrátí.

To je sice pravda, ale na druhou stranu, vědět o nějaký prodejně nedaleko od domu, když je něco rozebranýho na stole právě teď a opravě brání jen součástka, co může být za půlhodinu doma, by určitě nebylo k zahozeni.
Zrovna ve Znojmě jsem asi před 15 lety nablind hledal prodejnu se součástkama nebo počítačema, když mi v kempu druhej den dovolený odešel ventilátor v nový autolednicce a potřeboval jsem ho nouzově nahradit dvěma PC ventilátory :) Tenkrát žádnej mobilní internet, jen naslepo jet do neznámého města (jsem Pražák) a hledat.
Doba kdy se pro všechny součástky muselo do kamenné prodejny je dávno pryč, ale když něco řešíte a potřebujete součástku hned tak zajet do místní kamenné prodejny je pořád nejrychlejší možnost.
Další důvod je poštovné. Při malé objednávce přes eshop vyjde cena zboží dráž, nez nakoupit v kamenné prodejně s jejich přirážkou.
lojza

Někdo je schopný hodinu řešit (A stejně to nevyřeší), jak ušetřit 70 Kč za poštovný :)

Tak kontrolní otázka když tedy máte dát 70 Kč za poštovný navíc anebo jak říkáte 0,5 hod., možná asi i víc času strávit s nejistým výsledkem, tak jakou možnost si vyberete?

riva

Pokud bastlím častěji, tak mám doma sady kondenzátorů a odporů z Číny za pár korun. Když v tom chci pořádek, tak pak jako sample book, namátkou něco takového vi.aliexpress.com/...

A jak drátovou, tak smd verzi. Stejně tak se hodí sada elektrolytů na nízké napětí, pár i na 400 V do spínaných zdrojů, sada diod.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, prodejna problém neřeší, musíte vědět, co potřebujete, bez toho se nepohnete. Za mě minimálně: rezistory alespoň v řadě E6, nějaké kondenzátory, základní tranzistory, diody usměrňovací a LED, nějaký základní IO a stabilizátor, no je toho hodně. Bez základní představy, spíše vyhozené peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]