V T Třebíči pravděpodobně funguje ješte Elnika. Kontakt se dá najít na netu. Je to Litoltova ulice.. Cca pár minut od vlakového nádraží. Nebyl jsem tam x let, všechno si nechávam posílat z GME či z TME...
Dnes patří k základním dovednostem nakupovat přes internet. Pokud s tím máte problém, vemte si někoho k sobě a pár objednávek udělejte s jeho pomocí. Zbytečně si kamennými prodejnami omezujete výběr. Doba, kdy se muselo chodit do prodejny, se už nevrátí.
To je sice pravda, ale na druhou stranu, vědět o nějaký prodejně nedaleko od domu, když je něco rozebranýho na stole právě teď a opravě brání jen součástka, co může být za půlhodinu doma, by určitě nebylo k zahozeni. Zrovna ve Znojmě jsem asi před 15 lety nablind hledal prodejnu se součástkama nebo počítačema, když mi v kempu druhej den dovolený odešel ventilátor v nový autolednicce a potřeboval jsem ho nouzově nahradit dvěma PC ventilátory Tenkrát žádnej mobilní internet, jen naslepo jet do neznámého města (jsem Pražák) a hledat.
Doba kdy se pro všechny součástky muselo do kamenné prodejny je dávno pryč, ale když něco řešíte a potřebujete součástku hned tak zajet do místní kamenné prodejny je pořád nejrychlejší možnost. Další důvod je poštovné. Při malé objednávce přes eshop vyjde cena zboží dráž, nez nakoupit v kamenné prodejně s jejich přirážkou.
lojza
Někdo je schopný hodinu řešit (A stejně to nevyřeší), jak ušetřit 70 Kč za poštovný
Tak kontrolní otázka když tedy máte dát 70 Kč za poštovný navíc anebo jak říkáte 0,5 hod., možná asi i víc času strávit s nejistým výsledkem, tak jakou možnost si vyberete?
Pokud bastlím častěji, tak mám doma sady kondenzátorů a odporů z Číny za pár korun. Když v tom chci pořádek, tak pak jako sample book, namátkou něco takového vi.aliexpress.com/...
A jak drátovou, tak smd verzi. Stejně tak se hodí sada elektrolytů na nízké napětí, pár i na 400 V do spínaných zdrojů, sada diod.
Zdravím, prodejna problém neřeší, musíte vědět, co potřebujete, bez toho se nepohnete. Za mě minimálně: rezistory alespoň v řadě E6, nějaké kondenzátory, základní tranzistory, diody usměrňovací a LED, nějaký základní IO a stabilizátor, no je toho hodně. Bez základní představy, spíše vyhozené peníze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.