Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení mesh

Od: martinkuba odpovědí: 7 změna:

Ahoj, když mám tplink mesh deco, muzu je připojit tak, že každé zařízení připojím kabelem přímo do routeru, místo toho abych je propojil přímo mezi sebou? Bude jedna síť nebo když mesj připojený k routeru vytvoří svlou vlastní síť? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Klidně připoj kabelem

hodnocení

0x
Není třeba je propojovat mezi sebou, zařízení se připojí automaticky k tomu silnějšímu.

Nemyslel to tazatel spíše tak že jedno mesh zažízení by dělalo master, který by byl připojen ke konektivitě a ostatní by na něj připojil kabelem?

Alternativně by mohl mít kabel jen master a ostatní mesh zařízení by se připojili přes wifi.
V prvním případě dle mého dochází k mnohem menším zpožděním a možná i vyšší rychlosti přenosu.

To, že se to celé bude chovat jako mesh je jasné v obou případech.

U sestry jsem jeden připojil přímo na anténu a poté zapojil do zásuvky druhý, spárovalo se to a ten druhý může přenášet libovolně po domě kde potřebuje. Telefon nebo jiné zařízení si pak hledá signál automaticky z toho silnějšího.

@stir ... a mohl bych poprosit o výrobce a model, který má Vaše setra? Uvažuji o meshi a chtěl bych něco spolehlivého a nenáročného na nastavování :). Nejde o peníze, upřednostňuji spolehlivost a jednoduchost ..

TP link deco, dvě jednotky. Lze koupit nebo dokoupit u více. Teď už jsou i lepší WiFi 6 nebo wifi 7, otázka nakolik to člověk využije.
datart.cz/...

Děkuji *palec*.

Já nyslím, že pro mne WiFi 6 a výše nemá smysl - moje zařízení ji nedokáží využít a s momentální rychlostí jsem spokojený, potřebuji jen pokrýt trochu větší prostor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]