Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osciloskop HANTEK 6022BE

Od: babetka odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
poprosím o radu,jaký je Váš názor na osciloskop Hantek 6022BE,co se týká ovládání a nastavování pro začátečníka?Moc děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

2x

Zdravím, odkáži na p. Bekra - viz jeho YT kanál, určitě poradí.

hodnocení

0x

Tu si môžete stiahnúť software alebo aj manuál k osciloskopu a prezrieť manuál. Je to v angličtine alebo čínštine,to si zadáte pri inštalácii. Pokiaľ chcete český,tak ho kupte u oficálneho distributóra v českej republike,inak sa k češtine nedostanete.

hantek.com/...

hodnocení

0x

Já osobně bych si nekoupil v dnešní době osciloskop co jede jen přes PC (Hantek 6022BE,). Prostě je to docela nepraktické. Pominu speciální případy, kdy cca 8 kanálový autoskop mám již mnoho let, kde pracuje spíš ne jen jako osciloskop, ale i jako analyzátor procesů...

Dříve PC osciloskopy měly zelenou , neboť klasické hardwarové byly docela drahé. Pro běžné použítí stačí nějaký třeba i levný buď přenosný či stolní. Záleží čím a na co se zaměřuješ a jaké parametry potřebuješ. Jinak u stolních je ovládání celkem standardní snad téměř od všech výrobců. Pokud máš základní znalosti z měření osciloskopem, tak není problém zvládnout jakýkoliv software a jakýkoliv přístroj...

hodnocení

0x

Já má osciloskopy dva - jeden digitální FNIRSI 1013D a druhý Hameg HM-203. Když potřebuju něco ukázat nebo měřit, věřte mi, že raději používám ten Hameg. Ale je to otázka vkusu.

Osciloskop HANTEK 6022BE
Osciloskop HANTEK 6022BE #2
Předpokládám, že ten Hameg je běžný analogový osciloskop. Tedy neumí zaznamenat neperiodické děje. Což je u digitálních osciloskopů výhoda... Zejména v automobilové technice...
Samozřejmě záleží k čemu co člověk vůbec používá...

@hiawata ... ano, ten Hameg je běžný 2-kanálový analog a pro neperiodické děje a požadavcích na paměť nebo záznam průběhů jsem si právě pořídil ten digitál. Ten FNIRSI není špatný, naopak pro mé potřeby naprosto vyhovuje a velká výhoda je jeho mobilita. Ten Hameg se sice také dá přenášet, ale je trochu objemnější a těžší - no jo, ještě poctivé tranzistory a sem tam operační zesilovač :-D, ale mám jej již skoro 20 let a jsem s ním naprosto spokojený.

trtr

To hiawata:

Zdravím, vy osobně máte nějaký osciloskop na AUTO DIAG? Měříval jsem s Bosch KTS, ale hodilo by se něco menšího.

Mám, ale je to právě na pc. Taky to má už hromadu let... Je jako 8 kanálovy osciloskop, ale ovládací program má hromadu scriptů pro měření zapalování (grafická analýza) mezi válci a třeba i výkon (poměr mezi válci), tady se měří poměrově zrychlení mezi válci apod.
trtr

Ok, ten Bosch umí měřit i orientační tlaky ve válci -> na základě zapalovacího napětí, případně na odběru proudu ze startéru při jednotliých otočkách (rozpočítá si to polohu pístů).

Já měl první osciloskop digitální takový ten co měl 2,8" displey a byl super. Sice jeden kanál, ale okolo aut stačil. Váha vzduchu.PWM regulace, zda funguje sběrnice CAN atd... Poměrové měření tlaků ve válci (se snímačem proudu) atd.
trtr

No, mám zase o čem přemýšlet, ach jo.*smich* Člověk pořád něco potřebuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]