Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení elektroměru

Od: ktomas® odpovědí: 7 změna:
Dobrý večer mám otázku
Přidal jsem si do své dílny elektroměr abych věděl spotřebu své dílny
Elektromer mi nenačíta spotřebovanou elektriku
Zapojil jsem L1 L2 L3 a N na elek. Svítí kontrolka TO
Dále nevím co mám zapojit na svorku 8.9.10.11
Děkuji za radu

Zapojení elektroměru
Zapojení elektroměru #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

3x

8 a 9 impulzní výstup pro další zpracování. Vpodstatě to, co signalizuje ledka blikáním může přes tyto piny zpracovávat nějaký další počítač, který Vám třeba bude zapisovat spotřebu a sazbu do grafu, atd...

Asi nevyužijete na 99%

10 a 11 slouží k přepínání nízkého a vysokého tarifu. Přepínate 230V jestli pojede jedno počitadlo či místo něj začne nabíhat druhé.

Běžně se zapojuje L fáze do tohoto vstupu přes 2A jistič a N pak je spínáno hodinama nebo dálkovým přijímačem HDO.

Piny 8,9,10,11 nemusíte využít vůbec, pokud stačí jedno počitadlo spotřeby a nepotřebujete zpracovávat impulzní data při chodu elektroměru.

Asi to máte zapojené blbě, pokud nenačítáte spotřebu nebo spotřebu nemáte či ji máte velice nízkou.

Kontrolka T0 a T1 ukazuje, které počitadlo měří a točí se (LCD). Když na 10 a 11 přivedete 230V, tak přepnete druhé počitadlo a pod ním se rožne T1, aby bylo poznat, které zrovna měří.

Si děláte srandu? Nebo fakt netušíte?:-D

hodnocení

0x

Skuste sem dat fotku, ako to mate v reale zapojene.

hodnocení

0x
Pokud je elektroměr správně zapojen a je pod napětím, svítí kromě T0 (případně T1) taky signálky L1, L2 a L3, signalizující přítomnost jednotlivých fází...
doplněno 28.02.25 16:01:

Teď jsem zjistil tuto informaci

Funkce LED diod L1, L2 a L3:

LED diody indikují proud v jednotlivých fázích. - neprotéká-li přes fázi proud, LED dioda nesvítí - jestliže proud ve fázi není dostatečně silný, dioda bliká - čím je proud, který protéká fází silnější, tím rychleji dioda bliká (je-li dostatečně silný, bliká tak rychle, že ji vnímáme jako by svítila). tady, první odkaz

hodnocení

0x

Na daném zapojení není co řešit... Ještě je varianta že je třeba vadný?

ml
hodnocení

0x

8-11 nemusíte zapojovat. To je výstup pulzů a přepínač sazby.

Měla by svítit indikace přítomnosti napětí ve všech třech fázích, pokud tam máte 3 fáze.

T0 odpovídá jednomu tarifu, měla by přibejvat spotřeba na počítadle nad T0; když přivedete napětí na přepínač sazby (10-11) mělo by se rozsvítit T1 a počítat se spotřeba na tom druhém počítadle.

Ještě mě napadá, nejsou u těch svorek 1,3,5 nějaké klemy, dřív na elektroměrech bývaly, ale byly z výroby propojené a tady to schéma taky nic o tom neříká.

hodnocení

0x

A máte na elektromeru zapojený prívod a vývod z neho?

111®
hodnocení

0x

Tak když nevíte co kam zapojit tak proč si nestáhnete návod?

Zapojení elektroměru #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]