Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkrat v napájení zesilovače

Od: marcela odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na televizi se mi objevuje tabulka: napájení 5V zesilovače zkrat v napájení zesilovače. Souvisí to s anténou nebo třeba se set top boxem?

Moc děkujii za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

asi s TV koukněte do MENU a hledejte napájení anténního zesilovače... může to hlásit i STB .. to se stalo zničeho nic nebo se něco připojovalo? přepojovalo, rozbočovalo?

doplněno 27.02.25 11:53:

ještě jsem se zamyslel , anténa vede do STBoxu? tak prvně ji z něj vytáhněte co se bude dít. pokud to hlásí STB, měla by hláška zmizet. A pak je potřeba pořádně popsat co je v cestě k anténě..

ml
hodnocení

0x

A je tam zesilovač? Může to souviset s tím, že tam zesilovač ani neni a posíláte to napájení do zkratu. Tohle se mi stalo, že někdo aktivoval napájení antény a nevypnul (dělaly se tehdy nějaké pokusy s průchozím zesilovačem, ale byl na nic, nebylo co zesilovat), ale tím, že byl v cestě oddělovací článek, tak to napájení neprošlo a nic se nedělo. Pak se změnila topologie rozvodu (oddělovací článek jsem dal jinam, ten byl potřeba pro PC, stb ani televize ho nepotřebovali) a právě se objevila tahle hláška. A nic se nedalo dělat, stb na tom skončil. Musel jsem odpojit anténu, pak jsem se teprve dostal do menu, kde se napájení antény (navíc přeloženo jako výkon antény (antena power)) přeplo na vyp a bylo po problému.

Takže souvisí to se settopboxem případně s televizí, na jednom z nich máte zapnuté napájení antény a to jde do zkratu (z televize přes stb, z stb někde přes nějakou cívku v přívodu), tak ho vypněte a uvidíte. Pokud nemáte v anténě nebo po cestě zesilovač napájený z televize (stb) nic se nestane v opačném případě vám asi nepůjde signál a bude potřeba hledat příčinu toho zkratu.

hodnocení

0x

V nastavení set top boxu najděte napájení antény a vypněte ho. Když bude televize fungovat, máte to opravené. Když ne, tak tam skutečně bude zkrat. Ten je potřeba najít a odstranit. Bez měření to nepůjde.

hodnocení

0x

Viete to cele nafotit, ake kable a kam su zapojene v STB a v TV?

Totiz ked mate STB, nie je dovod mat cokolvek zasunute v antennom konektore TV.

Najskor ale hlaska pochadza priamo zo STB, ktory zbytocne pusta 5V do antenneho kabla, kde je skrat. Vypnite to v menu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]