Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit kabel do antény

Od: rybka odpovědí: 27 změna:
Prosím vás, zakoupil jsem anténu obyčejnou klasickou, kam zapojím koaxiál můžete mi prosím poradit na které šroubky nebo jak?
Jak zapojit kabel do antény

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Použij tohle. tv-anteny.cz/...

hodnocení

4x

Na tohle koaxiální kabel nepřipojíte. Potřebujete ještě symetrizační člen.

doplněno 26.02.25 19:40:

*bum*...tak jsem zase druhej :(

111®

A já mohu jen souhalsit jako třetí ale bodíky vám dám..

rybka

který ale? je to jedno?

bear

UHF pro TV do 60 kanálu.

1-12 kanál VHF je spíš pro radio

rybka

popis anteny je tento -

Kompatibilní se standardem Full HD TV

Přijímá analogový i digitální pozemní signál (DVB-T, DVB-T2)

Horizontální a vertikální polarizace

Pracovní kanály: 21 - 60

bear

Ono je to trošku složitější. Do anténí krabičky se totiž osazují buď symetrizační členy k přizpůsobení na koax kabel 75ohm a nebo symetrizační členy s předzesilovačem signálu.

Ovšem pokud je digitální signál moc přebuzen zesilovačem (pokud je blízko vysílač nebo opakovač), pak obraz nemá stabilitu a kostičkuje úplně stejně, jako u případu s nekvalitním nízkým signálem.

Podle toho se volí se zesilovačem nebo bez.

Dále je možno dát zesilovač mimo krabičku antény k vůli lepší přístupnosti pro opravy,a by člověk nešplhal na střechu. Navíc né vždy snáší vlhko. Proto je vhodné tam dát obyč symetrizák bez zesilovače a zesilovač řešit až následně, pokud signál nestačí.

Zesilovač hlavně pokrývá útlum při dlouhém kabelu od antény (třeba ze střechy RD do přízemí) a nebo pro větvení na 3 TV, kdy rozbočením signál ztrácí a zesilovač toto pokryje.

Takže volba zesilovače je čistě individuální dle zapojení celé TV sítě v domě, kam to osazujete a jaké jsou v okolí mpodmínky signálu (jak daleko jsou vysílače a zda přes zástavbu nebo kopce, hory, atd...)

Pro laika je to metoda pokusu a omylu.

Základem je ovšem správně směrovat anténu.

kolemjdouci

Dáváte pod šroubek (spoj) i nějakou vazelínu z důvodu zabránění oxidace? Pokud jo, tak jakou? Díky!

111®
hodnocení

0x

myslím že stačí do 45. kanálu , se uvolňovalo pásmo pro 5G

bear

Jo a taky je vhodné tam zařadit LTE filtr, pokud mu to bude dělat brajgl poblíž BTSky.

halamus

BTS se v místě může objejit klidně za půl roku nebo..., pokud tam není už teď.

hodnocení

0x

Poskytli ste málo informácii, o anténe a nevyfotili ste ju celú. Možno niekto má veľteckú guľu a vie poradiť,no ja z dostupných ingo neviem,či sa jedná o dipolovú anténu s impedanciou 300 Ohm, alebo o logaritmicko-periodickú s impendanciou 75 Ohm.

doplněno 27.02.25 13:17:

Potrebujete symetrizačný člen dať tam na vývody. Niečo také. tv-anteny.eu/...

bear

Když koukám na obrázky googlu, tak na logaritmickoperiodickou ta tazatelova opravdu nevypadá. Navíc současné antény tohoto typu nemají takovouto připojovací krabičku, jako mají obyčejné dipolove.

Na fotce je vidět i odrazná stěna tvořená 3 prvky na jedné a na druhé straně.

Dipol pod krabičkou je vidět z tlustého drátu a smyčka je překrytá. prvky jsou hladké AL tyčky. Ta smyčka z Al drátu je matnější.

rybka
hodnocení

Jde o tuto anténu Polska
Jak zapojit kabel do antény #2
hujer

No již ti tady odpověděli druzí. Jedná se o yagi anténu- v tvém případě symetrická s impedancí 300Ohmů.

K připojení koax kabelu budeš potřebovat ten (symetrizační člen). Koax má iímpedanci 75Ohm /nesymetricky./

Nevím, kde bydlíš, ale ze zisku té antény ti mnoho signálu nezbude! Něco sy vezme ta "nesymetrizace" , a pak

dle velikosti dipólu bude tato anténa přijímat s nějakým ziskem až v horních kmitočtech- typuji 55-60. kanál.

111®

" Tato anténa" je na prd, co takhle uvést typ? nebo dát odkaz na stránku kde jsou parametry...to je jako když napíšeš já mám Škodovku...

V pásmu UHF sú väčšinou antény širokopásmové,pre celé spektrum. Samozrejme dajú sa výrobiť aj kanálové,no aj tie sú pre časť kanálov,nie na jeden.

rybka

tady odkaz co jsem zakoupil - allegro.cz/...

zůstala nam tv s setoboxem, tak ji dovezu na chalupu a nechám tv na terase, snad něco na tu antenu chytnu

už jen zakouipt ten symetrák, ale ktery presne?

Hocí ktorý,ktorý vám bude pasovať na rozteč v krabičke antény.

jano123
hodnocení

0x

Návod, a čo k tomu treba, už popísali...*klik*

Ja len doplním, ak Ste na dohlad od vysielača, tak Vám ju doporučím.

Z Polska nechcem ani tu lacnú hovadzinu...*co*

hodnocení

0x
Každá nová anténa už má v sobě namontovaný symetrizacni člen.Tahle anténa byla prodána v rozebraném stavu určitě.Kup novou, třeba tuhle a neuděláš chybu. Anténa Alcad BU-117, LTE 700, DVB-T2

bear
hodnocení

0x

pafka...tazatel

Zprominutím proč kupovat tyhle polský a kodví jak čínský sra*ky?

Proč nekoupíte české antény VATEN?

dxc.cz/...

hodnocení

0x
Já mám třeba tuhle ale z ceny možná by se mu protočila hlava. dxc.cz/... Naprostá spokojenost.
bear

No jo, no. Tak to je špica ve své třídě :).

Ale je to jak se vším. Lidi koupí to nejlacinější a pak jim kostičkuje obraz na TV za 20tkč :-D

Zisk 11-14 dB má aj obyčajné sito.

petrm

Máte štěstí, že máte signál z jednoho směru, anténa je úzce směrová.

hodnocení

0x
A ještě třeba uslyší na supr turbo zesilovač.Tazatel už jel asi do Polska pro novou anténu.Lovu zdar televiznímu signálu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]