Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Robot Sencor, regulace otáček

Od: norman odpovědí: 4 změna:
Dobré ráno. Mám robot Sencor STM6350 a nefunguje mi regulace otáček. Při otočení ovladače na "Min" se roztočí naplno a asi za dvě sekundy se vypne...
Nevíte co mohlo odejít? Je již po záruce. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Vadný řídící tyrystor, nejspíše proražený..

Skor triak, nez tyristor. Podla reklamy na ich webe je 10 rokov zaruka na motor, skuste ist touto cestou. Ak nepochodite, potom zohnat nejakeho bastlica, ktory to dokaze rozobrat a skusi vymenit triak, ci to pomoze je otazne.

Pripadne vam v servise objednaju celu novu dosku riadenia otacok.

111®

Triak není míč vhodný pro indukční zátěž ale neříkám ze se nepoužívá

Může jit i o tyristor, některé spotřebiče používají stejnosměrný motorek s permanentními magnety a napájí jen rotor ss přes uhlíky, mám to tak třeba u parkside brusky na pilový řetězy. Zrovna jsem si zam udělal přepínání polarity kvůli broušení obou stran symetricky proti zubu (matku kotouče jsem zalepil, aby se nepovolil).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]