Nejste přihlášen/a.
Vážení, dotaz důchodce. Prosím obecné porovnání 2,5 vs 3 pásmové reprosoustvy. Plus např. konkrétně Monitor Audio Bronze 200 vs AQ Kentaur 655 MZII, ceny do 20.000,-Kč. Ještě vliv/přínos pasivní membrány ABR u subwooferu? Nemá někdo srovnání Monitor Audio Bronze W10 vs REL T/9x? Zdroj - Denon AVR 3200 z roku 2016. Díky Havran
Jedině poslechnout.
Už to tady píšu poněkolikáté...
Ani jinak výborně hrající reproduktory "X" se zesilovačem "A" nemusí hrát stejně se zesilovačem "B".
Vážený pane, nejsem žádný "hifista". Poslechnout, to bych si musel reprosoustavy půjčit domů, protože záleží na poslechovém místu/prostoru. Jde mi ale pouze o charakteristiku podskupin Repro a Subwooferů v určitém cenovém pásmu. Proč např. vznikly reprosoustavy 2,5 pásmo nebo 2 pásmo DAppolito?!
To by mě taky zajímalo, jak vypadá takový půlpásmový reproduktor. Měl jsem za to, že to je binární hodnota, je nebo neni, nemůže tam přece být půlka repráku. (Asi nějaký marketingový pojem.) Prostě akustické pásmo se rozdělí na několik úseků (většinou 2 nebo 3), tak aby to zvládal příslušný reproduktor, kterých je právě víc a dohromady pokryjí celé potřebné pásmo. To je poměrně stará technika.
Tak jsou středobasové repro které se osazují do 2 pásmových beden. Tam je podle mne myšleno těch 2,5 pásma. 1 výškový +1x i 2x středobasový.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.