Chtěl bych do předsíně koupit nové světlo se 4 led reflektory , jen mám obavy , poněvač to tam mám ovládaano pohybovým čidlem , ay mě to správně fungovalo , poněvač už jsem se jednou setkal s problémem že ty ledky uplně nezhasínaly a zustavaly tak trochu rožlé.
Parazitní naindukované napětí na LED svítidle je dobré odvést (odrušit) takzvaným LED odrušovacím kondenzátorem
Pokud se k vašemu LED světlu dostává i minimální zdroj energie, pak je problém s blikáním na světě. LED světlům stačí totiž skutečně tak málo proudu, aby na něj začaly reagovat. ... Odrušovače jsou také schopné zajistit nežádoucí prosvěcování, které také může nastat při průchodu byť jen slabého proudu do osvětlení ...
Díky za opravu, samozřejmě nano. Mikro na to napětí by se tam ani nevešlo, světlo přes něj nikdy pořádně nezhaslo a kontakty relatka by se při prvním sepnutí vypařily
tak jo , děkuji za odpovědi , zkusím zapojit a uvidíme , a když ty ledky budou trošku svítit po vypnutí pohybového čidla , vadí to něčemu? mě by to v té předsíni nevadilo , bude to spotřebovávat zbytečně proud?
Problém je u čidel co mají 3 dráty a jsou určené pro vláknové žárovky. Napájení obvod pro samotné čidlo se uzavírá přes žárovku. Musíte zjistit co máte konkrétně za čidlo a najít jeho technický list kde je uvedené pro jaké spotřebiče je určené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.