Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada baterie

Od: lubomirek odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
prosím o radu,mám akušroubovák Black decker KC 9024,který je napájen dvěma články,zřejmě Nimh zapojenými v serii,tudíž napájecí napětí 2.4V.Bylo by možné použít li-ion článek 18650 a měnič dc-dc?Nebo jak to jinak vyřešit?Moc děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jak řešit? Koupit za pár korun stejné články, výměna je jednoduchá, nabíječku mate... než s něčím laborovat, s čím si nevíte rady... Tekou tam proudy řádu Ampér...a dost velké proudové špičky.. řešil jsem to stejným typem Aku
doplněno 20.02.25 09:23: Nový kompletní Aku dobrebaterie.cz/... případně pořídit jednotlivé články, tedy levnější...
doplněno 20.02.25 09:32: Vydejte staré a dejte jejich provedení..

ttt
hodnocení

0x

pak to chce jeste nabijecku na lion + ochranny obvbod na li-ion

nedava to ekonomicky smysl, kdyz jsem se podival kolik stoji nejlevnejsi aku sroubovaky (teda neznackove) s lion

nicd clanky treba zde:

abaterie.cz/...

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, měnil bych kus za kus, tj. stejný aku. Pokud bychom to předělali svépomocí, tak asi článek 100 Kč, nabíječka a ochranný obvod cca 50-100 Kč, takže asi minimálně 200 Kč + a to ještě musí vědět co a jak.

hodnocení

0x
Už plno let jeden můj šroubovák Bosch z elektroodpadu zdatně odolává napájení dvěma lion články v serii namísto původního jednoho, jen by málem ukroutil ruku:) Motorek i kovová převodovka stále drží. Takže já bych tam klidně pustil víc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]