Hezký večer. V mobilu mám zaplá trvale současně data i Wi-Fi. Jde mně o to, abych, když přijdu domů, jela pouze internet přes Wi-Fi. Ano, stačí vypnout data. Já toho však nejsem schopna si to nějak zautomatizovat. Mám sice neomezený tarif, ale pouze 15GB v plné rychlosti. Chci si tedy data šetřit a neplýtvat jimi doma, když tam mám rychlý net přes Wi-Fi. Existuje prosím možnost nastavení v Androidu případně nějaká aplikace, kde si nastavim internet např. něco na způsob... "když budu v dosahu konkrétní Wi-Fi XY, tak přednostně jeď internet pouze přes Wi-Fi XY, nikoliv přes data"? Děkuji.
To přece mobil dělá automaticky, že když je připojený k WiFi, tak jede přes WiFi a nečerpá data, na ta přepne jen když je nějaký problém s připojením k internetu přes WiFi nebo slabý signál.
Setkal jsem se s tímto v ... NASTAVENÍ - SIM KARTY A MOBILNÍ SÍTĚ - NASTAVENÍ SIM KARTY - REŽIM SÍTĚ...PREFEROVAT WI-FI. Jinak je to tak, jak to tvrdí mikihans
U Motoroly mám v nastavení "pro vývojáře" 2 položky, které to, podle mě, částečně dokážou ovlivnit. Jedna je "pribrzdene vyhledávání Wi-Fi" a druhá "mobilní data jsou vždy aktivní". Jsou u toho u vysvětlivky, ale nemá smysl je opisovat, pokud tazatelka tyhle polozky v menu má, přečte yi to sama a pokud nemá, stejně by jí to bylo k ničemu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.