Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zvažuji koupi ohřevu nebo spíše udržovací plotnu na hrnek. Moje představa je, že udrží teplotu např na 40°C po celý den.
Je to reálné při spotřebě 5W? Ano, je to levný šunt za 100kč. Popř dejte tip, pokud máte něco vyzkoušeno.
Díky
Pokud se nepíše upřesnění, tak se pod USB rozumí 2.0, které se používá stále běžně všude. 1.1 používá stejné konektory. Tyto konektory jsou konstruované na 0,5 A, Výstupy nejsou jištěné, jen chráněné sériovými odpory. Pokud by výrobce nezakazoval připojení k PC, byl by odpovědný za poškození. Troufám si proto tvrdit, že to deklarovaných 5 W nemá.
Kromě toho, že 5 W je málo, tak si směle troufám pochybovat o tom, že to těch 5 W bude mít. Co kdyby to někdo strčil do USB notebooku a zničil si základní desku? To nebude výrobce riskovat. Ani z praktického hlediska to nedává smysl. Když se vaří čaj, tak je přece horký. Není důvod ho nechávat vystydnout a pak zahřívat. Kdo by chtěl průběžně popítet, tak by si ho dal do termosky. Vyrábějí se i velké s pumpičkou.
Asi není možné jednoznačně odpovědět. Bude to záviset na tom kolik vody je v tom hrnečku, jaké tepelné vlastnosti ten hrneček má (tepelná izolace, plocha hrnečku...), jaká je teplota okolí, jestli zrovna odněkud nefouká, taky jestli je na tom hrnečku nějaká poklička...
Jestli tě to doopravdy zajímá - stovka jsou dvě piva v ne moc drahé krčmě. Kup si to a vyzkoušej sám.
BTW: Má ten vehement nějakou tepelnou pojistku?
Na této stránce jsem si zadal parametry pro ohřev vody el. energií:
rychlekalkulacky.cz/...
Vyšlo mi že 0.5 litru vody o teplotě 20 °C ohřeji na teploru 40 °C topidlem o příkonu 5W za 2 hodiny a 20 minut.
Logicky ty tepelné ztráty hrnku budou tak velké že to úplně postrádá smysl.
Tedy nekupovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.