Velikost motorku není podstatná. Ten výkon se někde vzít musí. Takže čím nižší napětí, tí větší musí být odebíraný proud. Je otázka, jak dlouho to vydrží ty akumulátorky.
Zdravím, jeden z těch původních článků se nadměrně zahříval,což mi u tak malého motorku přišlo špatně.Navíc po připojení na zátěž vykázaly kapacitu 640mah,což taky nic moc.Dal jsem ta dva články liitokala a na těch to ukázalo 3.7A.Ještě tady mám dva články sony VTC 5,můžu vyzkoušet.
Pokud tam teď máte dva nové nabité Litokala, tak to nemůže brát méně. Leda by nebyly nabité proud měříte třeba při 3,3 V na článek, zatímco větší proud to ukazovalo při nabití na 4 V na článek. Co se týče motorku, řídil bych se: 1. podle označení a parametrů motorku 2. podle zvuku, otáček, smradu a teploty za chodu. Pokud nesmrdí, nekvílí a po několika minutách provozu lze na něm udržet ruku, tak by neměl být problém.
Například malý ruční vysavač na NiCd baterie 3 x 1,2 = 3,6 V s kapacitou 1 500 mAh běží čtvrt hodiny. To znamená, že kapacitu 1,5 Ah vyčerpá za čtvrt hodiny, takže to vychází na proud asi tak 6 A. Výkon motorku pak je hrubým odhadem asi tak 3,6 x 6 = 20 W.
Další zajímavost je, že se motorek nedá vyzkoušet na obvyklém laboratorním zdroji do 1 nebo 2 ampér. Ani necukne, elektronická pojistka vyšší proud nepustí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.