Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nabít mobil xiaomi s androidem

Od: xiaomi odpovědí: 14 změna:
Zdravím, potřebovala bych poradit co s mobilem. Je to nějaký xiaomi s androidem, včera byl nabitý a koukala se na film, baterka ubyvala normálně, pak jsem davala nabíjet a ráno jsem si všimla, že je nenabitý, a klasika, že klesl pod 20 a pak to šlo rychle k 0. Pak jsem si všimla že není aktualizace, tak jsem ji dala ale nestihla včas, mobil je vybitý na 0 a neaktualizovaný. Tak co teď?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Připojit k prokazatelně funkční nabíječce?
Spouštět aktualizaci na téměř vybitém telefonu rozhodně není dobrý nápad.
xiaomi
hodnocení

To jsem zkoušela, nic to neudělá. Nechce se dobíjet, jenže o aktualizaci jsem se dozvěděla pozdě, předtím jsem se zamerila na jiný důvody proč to nenabíjí. Ani nevím že by mi mobil dal vědět že chce něco aktualizovat, před tím jsem aktualizace dělala hned.

111®
hodnocení

1x

Pokud je to starší mobil klidně mohla umřít baterka

hodnocení

1x

Dát na nabíječku a nechat být. Měl jsem stejný případ minulý týden s notebookem. Po připojení na nabíječku mrtvo, nenabíjel. Po necelých 24 hodinách jsem zjistil, že kontrolka nabíjení svítí a ntb se začal dobíjet. Nabil se v pohodě naplno a baterka drží.

Podobně se chová většina baterií v moderní elektronice, takže nejspíš i ta vaše. Nechte tlf tedy připojený na nbíječce a počkejte klidně až 24 hodin.

Závěrem upozorňuji, že pokud baterie "ubývá normálně", ale při nějakém stupni vybití začne klesat strmě, je to signál odchodu baterie a je dobré ji vyměnit.

Aktualizací se zabývejte až poté, co vyřešíte nabíjení a baterii.

lll
Známý má asi stejný problém, obrátil se na mne, už jsem to tu psal, teď to mám víc prozkoumané:
Mobil najednou zhaslý a nestartuje, jen bliká ledka nad displejem když se drží zapínací tlačítko. Až po asi 24hodinách nabíjení se po stisku zapínacího tlačítka objeví na displeji piktogram baterie s bleskem uvnitř, značí zřejmě že nabíjí. Ale změření nabíjecího proudu ukazuje že tohle nabíjení je jen slabým proudem, cca 120mA. A tohle trvá i dalších 24hodin.
Mám vydržet a nabíjet třeba týden, jestli se baterka neprobere, nebo je úplně mrtvá? Co myslíte?

O jaký mobil se jedná, výrobce,typ? A stáří? Jak měříte nabíjecí proud? Prozatím toto...

U notebooku se mi to taky stává, u mne to chce vytáhnout / zasunout bateriii

lll
Mobil je Xiaomi mi 10t (m2007j17g), stáří 3 roky, a proud měřím USB testerem uni-t ut-658dual, na obrázku.
Jak nabít mobil xiaomi s androidem
Mobil umí rychlonabíjení? Pak přes adaptér USB toto nefunguje, teče pouze malý proud: nekomunikují spolu... Dejte mimo adaptér a sledujte nabíjení na displeji mobilu. Mám adaptér podobný a takto jsem dopadl... Starší mobily bez rychlého nabíjení ukazují "správný" proud. Taky Xiaomi Redmi Note Pro, sice devítka, taky starší a přes adaptér se normálně nenabije
Tenhle tester by rychlonabíjení podporovat měl.
Chtělo by to odzkoušet... možné to je; ten můj to neumí, je to sice nějaký "základní" typ

hodnocení

1x
Začal bych vyčištěním konektoru (vyšťouráním nečistot) a novým kabelem.

hodnocení

0x
Neporadím, ale musím se zeptat, že je neaktualizovaný je problém?
Jednou v životě jsem si jeden z předchozích telefonů ze zvědavosti aktualizoval (všechny aplikace) a pak ten debilní nápad dlouho proklínal při shánění původních instalací těch aplikací:(

hodnocení

0x
Už jsem vám odpovídal na Facebooku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]