Nejste přihlášen/a.
Chi se poradit. Mám pračku Bosch Maxx5 a poslední měsíc přestala ždímat. Resp. dojede program skoro dokonce a když se dostane ke ždímání, tak se vypne. Když uberu prádlo a nastavím jí pouze na ždímání, tak vyždímá. Dříve to nedělala a postup mám stále stejný i prádla plním +/- pořád stejně. Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Pravdepodobne ji mata na plneni ze predu.Nejcastejsi porucha je .t)ze je zanesene sitko.To je ten filtr,co je vpredu dole.Staco ,mozna jenom vysroubovat a vycistit.
Pokud,ale ani nejde slyset ze zdima,Tak by to mohlo byt vadne cerpadlo.Ale nejdrive se mrknete na to sitko.U mne to byva co chvilku.
Nic proti.Slo by popsat,co ta pracka dela?To asi muze byt opravdu ten volny remen.Po tech letech se vytahal.Nejprve ji skuste spustit bez pradla.Jestli bude normalne zdimat,tak je to stoprocentni.
jestli zdimani pojede,tak postupujte podle rad.
Ze zadu vymontujte kryt,dole u motoru je jeden sroub(na 13-ku klic)na pevne uchyceni a druhy je napinaci.Povolit,potlacic dolu(napnout remen)a spet dotahnout.Cela oprava.Nezapomente ji opet ukostrit.
Tetka mne napadlo:jeste zkontrolujte ten remen,muze byt vadny.Nekupujte original,(je drahy)V prodejne s klinovymi remeny stoji kolem 300,-kc.
Nic proti ale originaly stoji od 200czk vyse...a takovych vychcanku co usetrili stovku a pak mi breceli ze nova remenice stoji 1500,-..
ALe kazdeho vec, jen jsem chtel prispet,...
Ja nemam nic proti nazoru druhych.At si kazdy rozhodne.Mi osobne,primo v elektre nabidli remen na pracku zanissi,viko zhora,za cenu kolem420-ti kc.A jeste ze bude do 14.dnu.Vedle jsem ji koupil.sice ne origo,ale stejny rozmer,roztec,i drazky,za 120.Original mi vydrzel 3 roky a tet ta kopie(udajna)uz drzi 2.rok.Pro rypaly:I originaly muzou byt smejdy.Konec
Podobné problémy může zpusobovat uvolněný rotor tachogenerátorku, který hlídá otáčky bubnu. Podle zrychlení a otáček určuje elektronika vyvážení prádla v bubnu, nebo jeho přetížení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.