Dobrý den, prosím o radu - čistila jsem troubu jako obvykle přípravkem na troubu (pěna), následně do vnitřní části trouby použila rozprašovač s vodou (nyní už vím, že by tam voda přijít vůbec neměla) - po dvouch dnech jsem zapla troubu a vyhazuje mi pojistky, tedy předpokládám, že se stalo následkem čištění. Jediné dva programy které fungují je světlo a rozmrazování, všechny ostatní hned pojistky vyhodí, ani nemusím zapínat stupně. Nemáte někdo nápad jestli je možnost ještě troubu opravit, zdali se vůbec vyplatí. Rada bych třeba vyřešila sama než dorazí opravář - jedna se o troubu IKEA Mattradition, 6let stará. Předem moc děkuji za jakýkoliv nápad
Vyhazuje jistič, nebo (už tam máte) proudový chránič? Zkrat nebo unikající proud jsou v části, kde není elektronika, ale jen "hloupé" topné spirály a tam to pravděpodobně po čase vyschne.
denisa
Trouba byla po čištění dva dny zavřená, dnes jsem zkusila fén a budu jí mít několik dní otevřenou a budu doufat v zázrak ale moc děkuji za váš čas a nápady ♀
tak troubu vysusit fenem na vlasy, tam kam je podezreni, ze se mohla dostat voda.
denisa
To bohužel nepomohlo, ale děkuji za nápad
mm
Neztrácejte naději, pokud to zateklo do nějaké štěrbiny, vysychání může nějaký čas trvat. Nechte troubu odstavenou od zdi a místo fénu do ní nechte trvale foukat větrák, ten může běžet pořád. A raději zezadu, příčina nebude v samotném prostoru trouby, ale někde "uvnitř". Případně ještě pusťte to rozmrazování, ať to luftuje ještě více. Nic horšího, než současný stav se stát nemůže.
denisa
Tak moc děkuji za návod jak postupovat - trouba skutečně začala zase fungovat moc děkuji za váš čas a ušetřené penízky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.