Nejste přihlášen/a.
prosím o radu - čistila jsem troubu jako obvykle přípravkem na troubu (pěna), následně do vnitřní části trouby použila rozprašovač s vodou (nyní už vím, že by tam voda přijít vůbec neměla) - po dvouch dnech jsem zapla troubu a vyhazuje mi pojistky, tedy předpokládám, že se stalo následkem čištění. Jediné dva programy které fungují je světlo a rozmrazování, všechny ostatní hned pojistky vyhodí, ani nemusím zapínat stupně. Nemáte někdo nápad jestli je možnost ještě troubu opravit, zdali se vůbec vyplatí. Rada bych třeba vyřešila sama než dorazí opravář - jedna se o troubu IKEA Mattradition, 6let stará.
Předem moc děkuji za jakýkoliv nápad
4x
Vyhazuje jistič, nebo (už tam máte) proudový chránič? Zkrat nebo unikající proud jsou v části, kde není elektronika, ale jen "hloupé" topné spirály a tam to pravděpodobně po čase vyschne.
Neztrácejte naději, pokud to zateklo do nějaké štěrbiny, vysychání může nějaký čas trvat. Nechte troubu odstavenou od zdi a místo fénu do ní nechte trvale foukat větrák, ten může běžet pořád. A raději zezadu, příčina nebude v samotném prostoru trouby, ale někde "uvnitř".
Případně ještě pusťte to rozmrazování, ať to luftuje ještě více.
Nic horšího, než současný stav se stát nemůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.