Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trouba vyhazuje pojistky (dostala se někam voda)

Od: denisa*
Dobrý den,
prosím o radu - čistila jsem troubu jako obvykle přípravkem na troubu (pěna), následně do vnitřní části trouby použila rozprašovač s vodou (nyní už vím, že by tam voda přijít vůbec neměla) - po dvouch dnech jsem zapla troubu a vyhazuje mi pojistky, tedy předpokládám, že se stalo následkem čištění. Jediné dva programy které fungují je světlo a rozmrazování, všechny ostatní hned pojistky vyhodí, ani nemusím zapínat stupně. Nemáte někdo nápad jestli je možnost ještě troubu opravit, zdali se vůbec vyplatí. Rada bych třeba vyřešila sama než dorazí opravář - jedna se o troubu IKEA Mattradition, 6let stará.
Předem moc děkuji za jakýkoliv nápad

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

4x

Vyhazuje jistič, nebo (už tam máte) proudový chránič? Zkrat nebo unikající proud jsou v části, kde není elektronika, ale jen "hloupé" topné spirály a tam to pravděpodobně po čase vyschne.

denisa*
hodnocení

Trouba byla po čištění dva dny zavřená, dnes jsem zkusila fén a budu jí mít několik dní otevřenou a budu doufat v zázrak ale moc děkuji za váš čas a nápady ♀

ttt
hodnocení

3x

tak troubu vysusit fenem na vlasy, tam kam je podezreni, ze se mohla dostat voda.

denisa*
hodnocení

To bohužel nepomohlo, ale děkuji za nápad
mm

Neztrácejte naději, pokud to zateklo do nějaké štěrbiny, vysychání může nějaký čas trvat. Nechte troubu odstavenou od zdi a místo fénu do ní nechte trvale foukat větrák, ten může běžet pořád. A raději zezadu, příčina nebude v samotném prostoru trouby, ale někde "uvnitř".
Případně ještě pusťte to rozmrazování, ať to luftuje ještě více.
Nic horšího, než současný stav se stát nemůže.

denisa*
hodnocení

Tak moc děkuji za návod jak postupovat - trouba skutečně začala zase fungovat moc děkuji za váš čas a ušetřené penízky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]