Nejste přihlášen/a.
Mám automatické otevírání vrat, které dobře funguje na dálkové ovládání (jednotka CB19). Stiskem tlačítka se brána začne otevírat(vypne se na dorazech přetečením proudu), dalším stiskem ji mohu její pohyb stopnout a dalším se pohybovat opačným směrem (např.zavírat). Chtěl bych jednotku CB19 nahradit nebo doplnit o modul, který budu moci spárovat s mobilem pomocí Bluetooth (BEZ WiFi, BEZ zasr*ných čínských aplikací, BEZ USBklíčů v zapalovači auta) podobně jednoduše, jako např.externí reproduktor a např. stisknutím tlačítka na boku mobilu spustit otevření nebo zavření vrat. Prosím o nějaké typy.
Děkuji.
Pomocí GSM?
Mohu doporučit tento , nahrazoval jsem CAME Top 432EV, 5ks funguje už pár let bez problémů...případně zde ...oba s pevným kodem; u CB19 předpokládám, že není plovoucí kód...
Porovnejte cenu za stejný ovladač (pod různým názvem) u různého obchodníka...
...našel jsem nakonec tohle relé s bluetooth modulem, které se ovládá mobilní aplikací:
Je to také z LČ 1 , ale aplikace Serial Bluetooth Terminal je rychlá, jednoduchá a BEZ registrace. Pro jistotu jsem přiobjednal i časovač, který sepnuté relé hned opět rozepne a výsledkem by měla být simulace stisknutí tlačítka na ovládací desce vratové elektroniky. Plánuji to vhodným způsobem připojit, později (až se venku oteplí) dám vědět, jestli to funguje.
Díky a zdravím
1- zkratka pro Lidovou Čínu
Zdravím,
souhlasím s @nonek,
přes Bluetooth také nevím jestli se dá, a pokud ano, bude to omezené vzdáleností a předpokládám nestabilitou..
Jestli nechcete, jak uvádíte, nějaké čínské aplikace a USB klíče, což si myslím že nikdo nepoužívá.. Je tato volba přes GSM bránu nejlepší. A pokud požadujete jen stisknutí tlačítka na boku mobilu, to už je jen nastavení ve vašem tel. jestli to podporuje, nebo si nastavíte ikonu na plochu s např. obrázkem brány a po ťuknutí se vytočí číslo a brána se otevře (pokud nechcete hledat v seznamu kontaktů..)
Znám tento způsob v přístupu do firmy, podniku.. Výhody jsou že můžete otevřít bránu v podstatě odkudkoliv.. (známému, příbuzným..)
A určitě lze v nějakém rozšířeném modulu nastavit více čísel kdo má např. vstup povolen ,nebo v jakou dobu a kdy ne..
U firem to takto většinou funguje.. Nahlášená tel. čísla fungují, jiná samozřejmě ne. A dále třeba rozvrh, po-pá lze otevřít a víkend ne. Ten kdo má klasický ovladač se dostane vždy (dle nastavení). Jsou různé možnosti, včetně zaznamenání nepovolovaných pokusů o přístup...
Více nežli uživatelsky neporadím.. nejsem IT.
...díky, ale nejrozšířenější verze Bluetooth 4.2 v průměru dosáhne 50 m. Nové verze 200m. SIM nechci platit, otázku bezpečnosti řešit nepotřebuji, uvítal bych naopak "nebezpečné", ale jednoduché řešení.
...ještě doplním, že všichni "odborníci" (výrobci+prodejci) vám dnes komplikují život stahováním aplikací, registracemi, hesly a následným stahováním aktualizací. Zdůvodňují to unisono mantrou, že je to pro vaši bezpečnost přičemž se nakonec dozvíte, že se např.zadáním hesla k wifi do jejich "appky" vystavujete bezpečnostnímu riziku...Výrobky ovládané SIMkou jsou dotovány operátory výměnou za to, že jim budete pak pravidelně platit. Podobně jsem získal dárek zdarma od prodejce baterií - pěknou fungující čelovku, která ale vždy po 14-ti dnech spotřebovala trojici tužkových baterií...(dokud jsem jí drát nepřerušil mechanickým přepínačem).
My používáme nesenou bránu s pohonem Came a žádnou simkartu k otvírání na dálku nepotřebujeme. Stačí ovladač, který je součástí dodávky pohonu.
" Tazatel vymýšlí zbytečnosti. To tlačítko dálkového ovládání snadno v autě uveze."
Tlačítko opravdu vozím a je to s ním snadné, potřebuji pro rodinu ale další a jedno stojí 588 - 653,-Kč...
puhy.cz/...
Krom toho je dobré mít možnost jednoduše otevřít telefonem.
...ano, CB19. S modulem IoT by měla umět také Bluetooth, ale jak popisuji výše, s ovládací aplikací jsou problémy.
Tak relé dorazilo, 167,- včetně dopravy. Původně zamýšlená kombinace s časovačem není potřeba. Hned jsem to na stole zapojil a odzkoušel, pak připojil k elektronice CB19, opravdu to funguje a na vzdálenost zhruba 30-40metrů. Jsem maximálně spokojený, aplikace "Serial bluetooth Terminal" bez registrace, bez přihlašování, rychlá...1 kliknutí na ikonu, a druhým už otvírám bránu. Doufám, že to přečká současné mrazy a vedra v létě
Pokud budete chtít nějaké detaily, napište.
Bezpecnostne je to riesene s tym Bluetooth ako? Ak pridem s mobilom / pocitacom ku garazi a budem hladat dostupne zaiadenia, podari sa mi sparovat sa? Lebo ak ano, potom staci z manualu k brane precitat, aky povel ju otvara a som bez kluca dnu. Poistovna vam pri takej kradezi bez prekonania prekazky nic nevyplati.
...ano, jak píše nonek® , ke spárování je potřeba znát 4-místné heslo. Od výrobce je dáno, jde změnit, ale je nutné připojit relé k seriovému portu PC + další zdarmaprogram. Zatím jsem heslo neměnil, ale i na to dojde. Další překážkou v otevření cizím telefonem po případném spárování je nutnost znát příkaz pro sepnutí/rozepnutí relé v hexadecimální podobě. Opět jsou dány výrobcem, ale jednotlivé typy se od sebe liší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.