Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovládání vrat

Od: petr1309® odpovědí: 19 změna:

Mám automatické otevírání vrat, které dobře funguje na dálkové ovládání (jednotka CB19). Stiskem tlačítka se brána začne otevírat(vypne se na dorazech přetečením proudu), dalším stiskem ji mohu její pohyb stopnout a dalším se pohybovat opačným směrem (např.zavírat). Chtěl bych jednotku CB19 nahradit nebo doplnit o modul, který budu moci spárovat s mobilem pomocí Bluetooth (BEZ WiFi, BEZ zasr*ných čínských aplikací, BEZ USBklíčů v zapalovači auta) podobně jednoduše, jako např.externí reproduktor a např. stisknutím tlačítka na boku mobilu spustit otevření nebo zavření vrat. Prosím o nějaké typy.
Děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pomocí GSM?

Třeba , případně jiné ... s Bluetooth jsem se prozatím nesetkal...omezeno na kratší vzdálenost...

doplněno 13.02.25 22:00:

Mohu doporučit tento , nahrazoval jsem CAME Top 432EV, 5ks funguje už pár let bez problémů...případně zde ...oba s pevným kodem; u CB19 předpokládám, že není plovoucí kód...

doplněno 13.02.25 22:13:

Porovnejte cenu za stejný ovladač (pod různým názvem) u různého obchodníka...

hodnocení

...díky, ale chtěl bych bluetooth, nechci platit operátorovi za kredit pro SIM.

Ovládání vrat je řešeno ovladačem, jak to máte teď, pak je možnost GSM, viz výše, následuje Wi-fi... tovární ovladače, Shelly, Sonoff. Ale pouhé a samotné ovládání pomocí Blouttoot? No, nevím...
A jednoduché je ovládání vrat současným ovladačem...
hodnocení

...našel jsem nakonec tohle relé s bluetooth modulem, které se ovládá mobilní aplikací:

hadex.cz/...

Je to také z LČ 1 , ale aplikace Serial Bluetooth Terminal je rychlá, jednoduchá a BEZ registrace. Pro jistotu jsem přiobjednal i časovač, který sepnuté relé hned opět rozepne a výsledkem by měla být simulace stisknutí tlačítka na ovládací desce vratové elektroniky. Plánuji to vhodným způsobem připojit, později (až se venku oteplí) dám vědět, jestli to funguje.

Díky a zdravím :)
1- zkratka pro Lidovou Čínu

hodnocení

0x

Zdravím,

souhlasím s @nonek,

přes Bluetooth také nevím jestli se dá, a pokud ano, bude to omezené vzdáleností a předpokládám nestabilitou..

Jestli nechcete, jak uvádíte, nějaké čínské aplikace a USB klíče, což si myslím že nikdo nepoužívá.. Je tato volba přes GSM bránu nejlepší. A pokud požadujete jen stisknutí tlačítka na boku mobilu, to už je jen nastavení ve vašem tel. jestli to podporuje, nebo si nastavíte ikonu na plochu s např. obrázkem brány a po ťuknutí se vytočí číslo a brána se otevře (pokud nechcete hledat v seznamu kontaktů..)

Znám tento způsob v přístupu do firmy, podniku.. Výhody jsou že můžete otevřít bránu v podstatě odkudkoliv.. (známému, příbuzným..)

A určitě lze v nějakém rozšířeném modulu nastavit více čísel kdo má např. vstup povolen ,nebo v jakou dobu a kdy ne..

U firem to takto většinou funguje.. Nahlášená tel. čísla fungují, jiná samozřejmě ne. A dále třeba rozvrh, po-pá lze otevřít a víkend ne. Ten kdo má klasický ovladač se dostane vždy (dle nastavení). Jsou různé možnosti, včetně zaznamenání nepovolovaných pokusů o přístup...

Více nežli uživatelsky neporadím.. nejsem IT.

hodnocení

...díky, ale nejrozšířenější verze Bluetooth 4.2 v průměru dosáhne 50 m. Nové verze 200m. SIM nechci platit, otázku bezpečnosti řešit nepotřebuji, uvítal bych naopak "nebezpečné", ale jednoduché řešení.

hodnocení

...ještě doplním, že všichni "odborníci" (výrobci+prodejci) vám dnes komplikují život stahováním aplikací, registracemi, hesly a následným stahováním aktualizací. Zdůvodňují to unisono mantrou, že je to pro vaši bezpečnost přičemž se nakonec dozvíte, že se např.zadáním hesla k wifi do jejich "appky" vystavujete bezpečnostnímu riziku...Výrobky ovládané SIMkou jsou dotovány operátory výměnou za to, že jim budete pak pravidelně platit. Podobně jsem získal dárek zdarma od prodejce baterií - pěknou fungující čelovku, která ale vždy po 14-ti dnech spotřebovala trojici tužkových baterií...(dokud jsem jí drát nepřerušil mechanickým přepínačem).

My používáme nesenou bránu s pohonem Came a žádnou simkartu k otvírání na dálku nepotřebujeme. Stačí ovladač, který je součástí dodávky pohonu.

Toto píše tazatel...
Mám automatické otevírání vrat, které dobře funguje na dálkové ovládání (jednotka CB19). Stiskem tlačítka se brána začne otevírat...atd. Ale chce...

Tazatel vymýšlí zbytečnosti. To tlačítko dálkového ovládání snadno v autě uveze.

@ferax ... *palec*

hodnocení

" Tazatel vymýšlí zbytečnosti. To tlačítko dálkového ovládání snadno v autě uveze."
Tlačítko opravdu vozím a je to s ním snadné, potřebuji pro rodinu ale další a jedno stojí 588 - 653,-Kč...
puhy.cz/...
Krom toho je dobré mít možnost jednoduše otevřít telefonem.

Řídící jednotka? tato?

hodnocení

...ano, CB19. S modulem IoT by měla umět také Bluetooth, ale jak popisuji výše, s ovládací aplikací jsou problémy.

hodnocení

Tak relé dorazilo, 167,- včetně dopravy. Původně zamýšlená kombinace s časovačem není potřeba. Hned jsem to na stole zapojil a odzkoušel, pak připojil k elektronice CB19, opravdu to funguje a na vzdálenost zhruba 30-40metrů. Jsem maximálně spokojený, aplikace "Serial bluetooth Terminal" bez registrace, bez přihlašování, rychlá...1 kliknutí na ikonu, a druhým už otvírám bránu. Doufám, že to přečká současné mrazy a vedra v létě :)
Pokud budete chtít nějaké detaily, napište.

Fajn, že tu je od vás i zpětná vazba a zkušenost s provozem; pomůže případně dalším zájemcům...

Bezpecnostne je to riesene s tym Bluetooth ako? Ak pridem s mobilom / pocitacom ku garazi a budem hladat dostupne zaiadenia, podari sa mi sparovat sa? Lebo ak ano, potom staci z manualu k brane precitat, aky povel ju otvara a som bez kluca dnu. Poistovna vam pri takej kradezi bez prekonania prekazky nic nevyplati.

Pro ovládaní aplikací potřebujete znát čtyřmístné heslo, abyste se připojil a ovládal...asi tak...

hodnocení

...ano, jak píše nonek® , ke spárování je potřeba znát 4-místné heslo. Od výrobce je dáno, jde změnit, ale je nutné připojit relé k seriovému portu PC + další zdarmaprogram. Zatím jsem heslo neměnil, ale i na to dojde. Další překážkou v otevření cizím telefonem po případném spárování je nutnost znát příkaz pro sepnutí/rozepnutí relé v hexadecimální podobě. Opět jsou dány výrobcem, ale jednotlivé typy se od sebe liší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]