Nejste přihlášen/a.
Mám tu vestavnou troubu Whirlpool, ve které měsíc po zkončení záruky!, přestalo fungovat spodní topné těleso.
A to trouba byla ještě málo používaná. Opravdu ta krátká doba životnosti je zarážející. Model AKP459/IX
Nafotil jsem vytažené těleso, chci poprosit o vysvětlení k čemu tam došlo, a jestli tomu jde předcházet.
Foto 1 - horní polovina - pravá část tělesa se ohnula nějak nahoru.
spodní polovina - 1. a 2. místa kde je viditelné poškození
Foto 2 - detail poškození místa č. 1
Foto 3 - detail poškození místa č. 2
PS: test multimetrem potvrdil že spirála je přerušená, je k.o.
Existuje druhovýroba pro Whirlpool?
Popravdě bych raději koupil od jiného výrobce než od oficiálního dodavatele dílů pro Whirpool. (nepředvedli se)
kontroloval jsem celistvost, neporušenost plechu trouby, který tvoří obal samotné trouby a není nikde proděravěný, tudíž tam není kudy by tam mohlo něco prokápnout. I alobal pod tělesem je čistý.
Ten alobal neškodí tělesu? Určitě se ho sem tam dotýká.
Jen ta bambulka byla směrem nahoru, nebyla v kontaktu s alobalem.
Taky jsem měnil doma nedávno v troubě Whirpool těleso spodní, vypadá snad i stejně a to po 14 letech... A bylo používané každý víkend cca dvakrát... A bylo pěkně rozšklebené a zkroucené. Ale taková obdobná tělesa jsem měnil na více troubách všech značek, ale taky celkem po dlouhé době... Nové těleso stálo v podstatě pár korun, nejhorší byla práce s tou tepelnou izolací okolo...
Ještě se zeptám na doplňující otázku, při vytažení tělesa se díky tomu zkroucení tělesa v pravo potrhal alobal tepelné izolace trouby.
Stačí tam dát nový kuchyňský alobal jako druhou vrstvu, nebo ten alobal co je tam teď je nějaký jiný, speciální?
Alobal tady na ilustrační fotce vypadá že je přilepený k té vatě, ale ve sporáku není vůbec, prostě alobal posazený na sklené vatě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.