Dobrý den, u tohoto reflektoru svítí pouze jedna polovina,při odpojení svítící poloviny diody na druhé polovině svítí hodně slabě a ještě ne všechny.Jak můžu vyzkoušet na nesvítící polovině ledky,zda není některá vadná.Zkoušel jsem cca od 3 do 8v a nejde žádná jednotlivě rosvítit.Prosím pomožte.Děkuji. Ps,zdroj bude zřejmě v pořádku.
podle obrázku jsou tam 2 zdroje, jeden vlevo druhý vpravo tak si jeden nejede, měřit U nahoře vlevo a vpravo..
dragoun
Pro 111 Dobrý den,děkuji za info,na zdroji u nesvítící poloviny jsem napětí naměřil cca 240V,možná více.Lze nějak rosvítit jednotlivě ledky,nebo je to zapojeno do větví?Nicméně jsem myslel.že jednotlivě by měli svítit. Pletu se?Děkuji.
Optimálně zkoušet laboratorním zdrojem s nastavením omezení proudu na minimum. Bez toho raději přes odpor. Jsou to "diody", tak záleží na polaritě připojeného napětí. Špatně se dostává k jejich kontaktům, používám vi.aliexpress.com/...
dragoun
Pro riva Děkuji za info,zkoušel jsem to ze zdroje,proud omezen na minimum,napětí 32V.Nerosvítilo se nic,ani v té půlce co svítí.Bud je těch 32V ještě málo,nebo se opravdu nedostanu ke kontaktům,což se mi zdá při tolika pokusech nepravděpodobné,protože když zkusím pípákem,tak mi to na diodách pípá.Další problém by zřejmě byla samotná výměna smd ledek,kvůli odvádění tepla.Moc děkuji za ochotu.
Asi jsou v sérioparalelním zapojení. Pak při přiložení napětí na jednu LED odteče proud paraelní větví na další a díky tomu už vzniká větší úbytek a nic nesvítí.
Nebudou asi všechny do serie.
Nebo proti oxidaci jsou stříknuty nevodivým lakem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.