Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, u tohoto reflektoru svítí pouze jedna polovina,při odpojení svítící poloviny diody na druhé polovině svítí hodně slabě a ještě ne všechny.Jak můžu vyzkoušet na nesvítící polovině ledky,zda není některá vadná.Zkoušel jsem cca od 3 do 8v a nejde žádná jednotlivě rosvítit.Prosím pomožte.Děkuji.
Ps,zdroj bude zřejmě v pořádku.
Ps,zdroj bude zřejmě v pořádku.
19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
111®
2x
podle obrázku jsou tam 2 zdroje, jeden vlevo druhý vpravo tak si jeden nejede, měřit U nahoře vlevo a vpravo..
riva
2x
Optimálně zkoušet laboratorním zdrojem s nastavením omezení proudu na minimum. Bez toho raději přes odpor. Jsou to "diody", tak záleží na polaritě připojeného napětí. Špatně se dostává k jejich kontaktům, používám vi.aliexpress.com/...
dragoun
Pro riva
Děkuji za info,zkoušel jsem to ze zdroje,proud omezen na minimum,napětí 32V.Nerosvítilo se nic,ani v té půlce co svítí.Bud je těch 32V ještě málo,nebo se opravdu nedostanu ke kontaktům,což se mi zdá při tolika pokusech nepravděpodobné,protože když zkusím pípákem,tak mi to na diodách pípá.Další problém by zřejmě byla samotná výměna smd ledek,kvůli odvádění tepla.Moc děkuji za ochotu.
Děkuji za info,zkoušel jsem to ze zdroje,proud omezen na minimum,napětí 32V.Nerosvítilo se nic,ani v té půlce co svítí.Bud je těch 32V ještě málo,nebo se opravdu nedostanu ke kontaktům,což se mi zdá při tolika pokusech nepravděpodobné,protože když zkusím pípákem,tak mi to na diodách pípá.Další problém by zřejmě byla samotná výměna smd ledek,kvůli odvádění tepla.Moc děkuji za ochotu.
dragoun
Zítra zkusím změřit,případně zdroje prohodit.Ještě prosím,proč se jednotlivé ledky nedají rosvítit?
Děkuji.
Děkuji.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]