Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejdou editovat kanály na TV TCL 50V6B s OS Google

Od: fanda® odpovědí: 11 změna:

Koupil jsem od druhého největšího světového výrobce TV TCL model 50V6B s operačním systémem GOOGLE.
Po automatické instalaci kanálů z antény, jsem je chtěl editovat a seřadit si je na čísla předvoleb podle svého, ale po zadání editace se tato neprovede a zobrazí se mi: Stremované kanály zatím nejdou upravovat.
Má někdo z majitelů TV TCL s operačním systémem GOOGLE pro mě nějaký typ k editaci?
Stále se mi nechce věřit, že velký renomovaný výrobce TCL spolu s OP Google, který se do nových TV instaluje od roku 2021, neumožnuje tak důležitou věc jako je editace kanálů

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já mám TV LG a programy jdou normálně seřadit.
Jinak, prográmek se jmenuje ChanSort a je intuitivní.
telly.cz/...
doplněno 29.01.25 21:03: Špatně jsem vložil komentář, patřilo pod jenyka

Nevím jak současný televize LG, tohle se mi stalo asi před deseti lety.

No, moje tv má pouze 5let.
Ale zase mám jenom značky LG a u všech řazení fungovalo, je fakt že u některých to bylo na hlavu, a proto sem si ten prográmek oblíbil a u něho zůstal.
Je to o hodně rychlejší, než seřazovat po jedné stanici.
A navíc mužů přes něho vyhazovat kanály, nebo rádio co nechci.

111®
hodnocení

0x

u některých TV je třeba nejdříve kanály vybrat jako oblíbené nebo vybrané či jiný název. Pak jdiu editovat..

hodnocení

Označit kanál jako oblíbený se také nedá, pouze se zobrazí, že žádný není označen jako oblíbený

doplněno 30.01.25 06:15:

vybrat a označit vybrané kanály jako oblíbené se mi nepodařilo. Klepnu- li na oblíbené, zobrazí se že seznam oblíbených je prázdný

Děláte to správně podle návodu? Jestli ho teda máte v televizi, protože ten na netu je dost stručný. Většinou je potřeba kanály nejdříve označit, pak teprve dát do oblíbených. Někde se to označuje tlač. OK, někde barevným tlačítkem podle popisu na obrazovce.

Mimochodem v tom návodu je taky poznámka:

Možnost Channel organizer (Organizátor kanálů) není k dispozici, pokud je Tuner mode (režim) ladění nastaven na možnost Antenna (Anténa) a Country/Region (země/ region) je nastavena na Spojené království.

Teď je otázka jestli to nefunguje při splnění obou podmínek nebo to neumí řadit terestrické kanály všude, ne jenom v UK.

hodnocení

Postupuji určitě správně podle menu TV barevná tlačítka u tohoto Tv jako by byla nefunkční a ok mezi oblíbené kanál neoznačí. Mám nastveno vše jako čeština, takže výjimku pro británii vylučuji

hodnocení

0x

Před lety jsem udělal velkou chybu a koupil si tehdy velmi oblíbenou televizi LG. Kromě mnoha drobných hloupostí tomu nešli seřadit programy podle sebe Nepomohlo je označit jako oblíbené, stejně ani v oblíbených to nešlo. Nakonec pomohlo stáhnout si jakýsi pofiderní program, přes flešku dostat seznam programů do kompu, tam je stejně kostrbatě seřadit podle sebe a nakonec nahrát z flešky zpátky do televize. Neskutečný opruz.

Není na to v tom zázraku taky potřeba nějaká externí aplikace?

Proti tomu bylo řazení programů u televize Panasonic úplným pohlazením na duši. V menu přímo položka editace kanálů a s nadným označením šly kanály přesouvat.

hodnocení

ZPŮSOB, JAKÝM SE DAJÍ SEŘADIT KANÁLY U TV TCL 50V6B, S OS.GOOGLE TV, PODLE PREFERENCE UŽIVATELE:

NA DO STISKNOUT NASTAVENÍ – VŠECHNA NASTAVENÍ – OK – KANÁLY A VSTUPY – KANÁL – ÚPRAVA KANÁLU – OK

Pomocí editace se to nedá, protože se objevuje hlášení "Stremované kanály zatím nejde upravovat."

Jde to pomocí podmenu PŘESUNOUT klame, že po několik kroků se zdánlivě nic neděje. Také je třeba jednat bez zbytečného otálení, protože po cca 5s nečinnosti se automaticky vrací do menu zpátky

Postup:

VYBRAT KANÁL K PŘESUNUTÍ – OK – POMOCÍ KURSORU PŘESUNOUT NA NOVOU POZICI – OK – teprve nyní je vidět že se kanály na svých pozicích vyměnily. Takto postupovat po jednotlivých kanálech až budou všechny seřazeny podle preferencí uživatele.

Děkuji všem v poradně, kteří se zapojili do diskuse ve snaze mi poradit. Především však prodavači v příbramském Datartu, se kterým jsme na tv TCL vyšší řady nalezli tento celkem schůdný postup.

111®
hodnocení

0x

A jestli je možnost nastavení uložit na flašce disk tak to udělat pro případ že se TV zblázní.

hodnocení

to určitě udělám, TV TCL to umožuje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]