Nejste přihlášen/a.
Poraďte jedoduchý spolehlivý tlakoměr do 1000,- Nejlépe podle vlastní zkušeností. Děkuji
OMRON nějakej rozumnej model vyber na heurece
Nejlíp s Bluetooth s konektivitou, myslím že mě stál 1500 Kč... A je to integrovaný i s Apple health (zdraví), Takže to můžeš sledovat všechno na jednom místě, Model z hlavy nevím, používám to dvakrát do měsíce, mám to doma
Pochybuju že existuje nějaká levnější značka, když tohle používají všude i v nemocnicích a u obvoďáků...
Sencor, spokojenos, dokonce i na očním mají stejný, když mi měří tlak.
Včera jsem byl v lékarně, kde jsem požádal o kontrolu přesnosti. Měřili svým tlakoměrem, pak tím mým. Stejné hodnota, jen půls byl o 2 údery jinak.
Poučili mne, sednou, 5 minut v klidu, pak měřit. Klidně třikrát za sebou a vzít průměr.
Elektronické měřiče tlaku mají možnost provádět 3 po sobě jdoucí měření a to z důvodu rozpoznání evtl. fibrilace síní ...
viz obrázek z návodu Omron
A abych nepopisoval jen zkušenosti svoje a rodiny:
Digitální metoda měření krevního tlaku
Princip metody
Digitální automatické a poloautomatické tonometry pracují většinou na tzv. oscilometrickém principu (latinsky oscillare = kmitat). Metoda měření spočívá v určení takové hodnoty tlaku, při níž jsou největší tlakové změny v tepně. Tonometr tedy nestanovuje hodnoty systolického a diastolického tlaku, nýbrž hodnotu tzv. středního arteriálního tlaku a obě meze dopočítává programové vybavení přístroje. Právě z toho důvodu, že se při oscilometrické metodě měří střední tlak a systolický i diastolický tlak se odhadují, nebylo dosaženo takové přesnosti srovnatelné s auskultační metodou.
Prostě digitální tonometr vlastně přímo neměří hodnoty sys a dia tlaku, ale "vymýšlí"si je z jiné hodnoty. Podobně třeba fungují např, měření saturace u některých chytrých hodinek, měří často jen tep a zátěž a saturaci do značné míry odhadují. Ale samozřejmě že většinou to nějak uspokojivě funguje a lepší digitální tonometr, než žádný.
tomkk: "Digitální tonometry občas vyhazují hausnumera a proto se ta chyba v takovém případě musí potlačovat průměrováním měření. Já mám s těmi jinými značkami fakt blbou zkušenost, klidně mi jednou ukázaly třeba 90/60, pak 150/80"
Ta potreba prumerovani se mi nejak nezda. U meho Omronu se presnost pristroje uvadi ± 3 mmHg. Rozptyl hodnot v radu desitek mmHg, ktere uvadite, ukazuji bud na chybne mereni, nebo chybny/nekvalitni pristroj. Rozhodne je nesmysl cisla s tak velkym rozptylem prumerovat, tim se o svem tlaku nedozvite nic. A prumerovani hodnot s rozptylem v rozsahu presnosti pristroje asi nema smysl protoze je celkem jedno zda mate namereny tlak 130/80 nebo 133/80.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.