Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Galerie v mobilu

Od: jirka24® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám telefon Xiaomi Redmi 10 4 GB / 128 GB 4G. Telefon mi hlásil, že mám uvolnit místo ve vnitřním úložišti. Po vymazání spousty fotografií jsem v Místě úložiště snížil v Aplikacích a datech asi 3GB. V okně Podrobnosti a aplikace mi ale v Galerii, kde mám nejvíce GB, vyskočilo zase o 3GB víc. Může mi někdo poradit jak mám v té Galerii snížit GB. Takové množství GB v Galerii přeci nemůžu mít, pokud se tedy do ní započítavají jenom fota a videa. Ještě mám fotky v koši a archivu, ale ani to mi to přece nemůže dát 57GB. Koš jsem nakonec vysypal a že by se něco markantního změnilo, to teda ne.
Předem díky za odpověď

Galerie v mobilu
Galerie v mobilu #2
Galerie v mobilu #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

zalohovat obrazky/fotky co chces zachovat nekam do PC
pak jit do Nastaveni - Aplikace - Galerie a dat te aplikace smazat data (ne mazat fotky z Galerie)

pripada mi to jako problem na starsim androidu, kdyz si aplikace galerie vytvarela neco jako nahledy a databaze a totalne nabobtnala ikdyz tam uz zadny fotky v telefonu nebyli, ale z tech 2 screenu to nejde uplne potvrdit

Zálohovat do PC je nesmysl. Vždy zálohujeme mimo PC a nejlépe na více míst (podle důležitosti souborů). Třeba na externí disky. nebo NAS.

hodnocení

Nedělám si hlavu se ztrátou fotek, ty zálohované mám na externím disku. Jde mi o to, jestli i když všechny fotky vymažu zda to výrazně ovlivní tu nesmyslnou dávku GB co mi to tu hlásí. Ale dobrej nápad máš. Ještě jednou zkontroluju, jestli mám všechny fotky zazálohované a dám smazat data. Pak dám vědět

hodnocení

Takže super...povedlo se. Fotky jsem měl zálohovaný všechny a tak jsem dal smazat data v galerii. Všechny fotky mi tam zůstaly a dostal jsem se na hodnotu z 57GB na 454MB. Tomu říkám úspěch. Díky za radu všem a hlavně heleně42:)

hodnocení

2x
A co koš, vysypán?
hodnocení

Zkontroloval jsem GB před vysypáním a po vysipání a zmizel asi 1GB.

hodnocení

0x

Zkus to zde, třeba ti poradí přesně.

hodnocení

0x
Tohle nemá smysl řešit po jednotkách GB, to vám bude za týden hlásit znova. Potřebujete v mobilu všechny fotky? Proč je nemáte třeba na SD kartě? Pokud je máte zálohované a v mobilu je nutně potřebujete, dá se jim zpolovičnit rozlišení, na povled to nepoznáte. Velký objem mohou zabírat videa.
hodnocení

Všechny fotky co tam mám, tak většinou má 1fotka kolem 1Mb ale většina je tak kolem těch 500KB. Tak když to přeženu a všechny fotky smažu, tak půjdu dolů max. o 2GB. Kde jsou ty desítky GB co mi hlásí mobil, že jsou v galerii. Videa tam mám asi čtyři, ale ty to nezachrání, nejdelší jedno video má čtyři minuty a zbývající 30s.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]