Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám telefon Xiaomi Redmi 10 4 GB / 128 GB 4G. Telefon mi hlásil, že mám uvolnit místo ve vnitřním úložišti. Po vymazání spousty fotografií jsem v Místě úložiště snížil v Aplikacích a datech asi 3GB. V okně Podrobnosti a aplikace mi ale v Galerii, kde mám nejvíce GB, vyskočilo zase o 3GB víc. Může mi někdo poradit jak mám v té Galerii snížit GB. Takové množství GB v Galerii přeci nemůžu mít, pokud se tedy do ní započítavají jenom fota a videa. Ještě mám fotky v koši a archivu, ale ani to mi to přece nemůže dát 57GB. Koš jsem nakonec vysypal a že by se něco markantního změnilo, to teda ne.
Předem díky za odpověď
zalohovat obrazky/fotky co chces zachovat nekam do PC
pak jit do Nastaveni - Aplikace - Galerie a dat te aplikace smazat data (ne mazat fotky z Galerie)
pripada mi to jako problem na starsim androidu, kdyz si aplikace galerie vytvarela neco jako nahledy a databaze a totalne nabobtnala ikdyz tam uz zadny fotky v telefonu nebyli, ale z tech 2 screenu to nejde uplne potvrdit
Zálohovat do PC je nesmysl. Vždy zálohujeme mimo PC a nejlépe na více míst (podle důležitosti souborů). Třeba na externí disky. nebo NAS.
Nedělám si hlavu se ztrátou fotek, ty zálohované mám na externím disku. Jde mi o to, jestli i když všechny fotky vymažu zda to výrazně ovlivní tu nesmyslnou dávku GB co mi to tu hlásí. Ale dobrej nápad máš. Ještě jednou zkontroluju, jestli mám všechny fotky zazálohované a dám smazat data. Pak dám vědět
Všechny fotky co tam mám, tak většinou má 1fotka kolem 1Mb ale většina je tak kolem těch 500KB. Tak když to přeženu a všechny fotky smažu, tak půjdu dolů max. o 2GB. Kde jsou ty desítky GB co mi hlásí mobil, že jsou v galerii. Videa tam mám asi čtyři, ale ty to nezachrání, nejdelší jedno video má čtyři minuty a zbývající 30s.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.