Dobrý den, Jakou by jste mi doporučili 3D tiskárnu,pro začínajícího tiskaře.chtěl bych si tisknout držáky ělánků 18650 a podobné věci související s akupacky.Je rozumné koupit starší?Mpc děkuji za rady.
Pouzdra na 18650 jsou z Čičiny tak levná, že nevidím důvod je tisknout. Navíc je dělají do sebe různě zacvakávací zámečky, což z 3D tiskárny moc přesné nebude. Při koupi si pohlídejte, že ta vaše dobře zvládá vyšší teploty a tisk z ABS, protože PLA je žvýkaćka, která měkne už nad 50..60°C, což u aku nechcete. Dalším problémem je, že síla slepení vrstev je omezená, tedy mechanická pevnost kolmo na vrstvy je menší a protože pouzdro na články chcete tenkè, tak to v jednom směru vždy bude mechanicky slabší. Jinak samozřejmě se s tím jdá vyrobit spousta zajímavých věcí. Jen zrovna ta pouzdra na aku bych z toho asi netiskl. Vnější krabičky už ano.
knihomol
Pro tomkk, děkuji za info,ty držáky s těma máte pravdu,to jsem nedomyslel.Nějaký konkrétní typ?Co koupě starší tiskárny?Moc děkuji.
To záleží na mnoha okolnostech a vy navíc zatím ani přesně nevíte, co od toho čekat. Třeba na ebay je spousta použitých značkových tiskáren kolem 2000 z 3d farem, ovšem co ušetříte za nákup, to vrazíte do výměny opotřebovaných dílů. Navíc zase už to chce nějaké zkušenosti. Koupil bych novou takovou, která je hodně rozšířená a má velkou podporu. Ono to stále není věc, jako třeba auto. které koupíte a ono to jezdí. 3d tisk znamená hraní si, ladění a nastavování parametrů tisku podle tiskárny, filamentu, požadavků na výsledek. No a následný post proessing je taky dost rozsáhlá problematika. Já právě koukal po těch ojetých, když se mi podařilo v končícím czc natrefit za 3000 na Ender V3 SE, tak nebylo co řešit.
Záleží na rozpočtu a také co chcete tisknout, jestli bude stačit mini, nebo něco většího. Pokud nechcete ladit, ale jen tisknou, tak bych šel do Průšovky, třeba i starší.
A8 jsem neměl, tak si nedovolím komentovat, měl jsem E10 a to bylo neustálé ladění pomalu při každé výměně filamentu, tak jsem nakonec koupil Flsun V400. Ve firmě přes dva roky tisknu na Průšovkách a i když si myslím, že jsou předražený, tak faktem je, že jedou prakticky pořád 23hod. denně, bez údržby a ladění, jen sem jednou vyměnil trysky. Proto si myslím, kdo chce tisknou a ne ladit, tak Průšovka je pro ten účel vhodná. Ale zase nemám zkušenosti s jinými značkami, tak se určitě najdou povolanější rádcové.
Po své mnohaleté zkušenosti, pokud chcete začít s 3D-tiskem a nemáte hlubší znalosti o tom jak to funguje a co, proč a kde se může nastavovat, tak bych Vám vřele doporučil Průšu i3MK3S+ a začít tisknout s PLA. Navíc vůbec nemusíte kupovat originál Průšu, existuje dost klonů, ale na klony pozor - ztrácíte záruku kvality. Na svém "průšovi", kterého jsem už sice prodal, jsem za 3,5 roku používání měnil jenom teplotní senzor pod tiskouvou deskou a lineární ložiska na ose Y. Cenově cca 300,-Kč. Na téhle tiskárně se dost naučíte, je jednoduchá a nenáročná a Průšovo "slicer" je velmi pochopitelný i pro začátečníka, nebotˇ si lze zvolit režimy "jednoduchý - pokročilý - expert" a v jednoduchém režimu opravdu není co zkazit. Zkazit sto dá nekvalitním a nepropracovaným modelem pro tisk, ale to už je úplně jiné téma. Pokud by Průša z nějakého důvodu nevyhovoval, pak na domácí tisk bych doporučil Bambulab P1S Combo s AMS - a tady už opravdu není co řešit.
Až se dokopu ke koupi, vezmu něco jako Ender, budu ladit, s tím počítám. Alespoň to člověk pochopí do detailu. Pak vytisknu kopii Prusa a bude, možná ji i vylepším. Tak asi tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.