Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou 3D tiskárnu pro začátek

Od: knihomol odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
Jakou by jste mi doporučili 3D tiskárnu,pro začínajícího tiskaře.chtěl bych si tisknout držáky ělánků 18650 a podobné věci související s akupacky.Je rozumné koupit starší?Mpc děkuji za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pouzdra na 18650 jsou z Čičiny tak levná, že nevidím důvod je tisknout. Navíc je dělají do sebe různě zacvakávací zámečky, což z 3D tiskárny moc přesné nebude. Při koupi si pohlídejte, že ta vaše dobře zvládá vyšší teploty a tisk z ABS, protože PLA je žvýkaćka, která měkne už nad 50..60°C, což u aku nechcete. Dalším problémem je, že síla slepení vrstev je omezená, tedy mechanická pevnost kolmo na vrstvy je menší a protože pouzdro na články chcete tenkè, tak to v jednom směru vždy bude mechanicky slabší. Jinak samozřejmě se s tím jdá vyrobit spousta zajímavých věcí. Jen zrovna ta pouzdra na aku bych z toho asi netiskl. Vnější krabičky už ano.
knihomol
hodnocení

Pro tomkk,
děkuji za info,ty držáky s těma máte pravdu,to jsem nedomyslel.Nějaký konkrétní typ?Co koupě starší tiskárny?Moc děkuji.
To záleží na mnoha okolnostech a vy navíc zatím ani přesně nevíte, co od toho čekat. Třeba na ebay je spousta použitých značkových tiskáren kolem 2000 z 3d farem, ovšem co ušetříte za nákup, to vrazíte do výměny opotřebovaných dílů. Navíc zase už to chce nějaké zkušenosti. Koupil bych novou takovou, která je hodně rozšířená a má velkou podporu. Ono to stále není věc, jako třeba auto. které koupíte a ono to jezdí. 3d tisk znamená hraní si, ladění a nastavování parametrů tisku podle tiskárny, filamentu, požadavků na výsledek. No a následný post proessing je taky dost rozsáhlá problematika.
Já právě koukal po těch ojetých, když se mi podařilo v končícím czc natrefit za 3000 na Ender V3 SE, tak nebylo co řešit.

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, co Ender3? Docela dost se bere, asi neurazí, ale ani nenadchne. Můžete vytisknout díly třeba na kopii Prusa a pak poslat dál.
ttt
Za mě taky klidně ano, ale pozor, těch verzi ender3 je několik staré a nové.

hodnocení

2x

Záleží na rozpočtu a také co chcete tisknout, jestli bude stačit mini, nebo něco většího. Pokud nechcete ladit, ale jen tisknou, tak bych šel do Průšovky, třeba i starší.

knihomol
hodnocení

Zdravím,
co tiskárna ANET A8?
trtr
ttt
Jedná se o PR clanek
Hlavně skoro 6 let starý.

A8 jsem neměl, tak si nedovolím komentovat, měl jsem E10 a to bylo neustálé ladění pomalu při každé výměně filamentu, tak jsem nakonec koupil Flsun V400. Ve firmě přes dva roky tisknu na Průšovkách a i když si myslím, že jsou předražený, tak faktem je, že jedou prakticky pořád 23hod. denně, bez údržby a ladění, jen sem jednou vyměnil trysky. Proto si myslím, kdo chce tisknou a ne ladit, tak Průšovka je pro ten účel vhodná. Ale zase nemám zkušenosti s jinými značkami, tak se určitě najdou povolanější rádcové.

hodnocení

0x

Po své mnohaleté zkušenosti, pokud chcete začít s 3D-tiskem a nemáte hlubší znalosti o tom jak to funguje a co, proč a kde se může nastavovat, tak bych Vám vřele doporučil Průšu i3MK3S+ a začít tisknout s PLA. Navíc vůbec nemusíte kupovat originál Průšu, existuje dost klonů, ale na klony pozor - ztrácíte záruku kvality. Na svém "průšovi", kterého jsem už sice prodal, jsem za 3,5 roku používání měnil jenom teplotní senzor pod tiskouvou deskou a lineární ložiska na ose Y. Cenově cca 300,-Kč. Na téhle tiskárně se dost naučíte, je jednoduchá a nenáročná a Průšovo "slicer" je velmi pochopitelný i pro začátečníka, nebotˇ si lze zvolit režimy "jednoduchý - pokročilý - expert" a v jednoduchém režimu opravdu není co zkazit. Zkazit sto dá nekvalitním a nepropracovaným modelem pro tisk, ale to už je úplně jiné téma. Pokud by Průša z nějakého důvodu nevyhovoval, pak na domácí tisk bych doporučil Bambulab P1S Combo s AMS - a tady už opravdu není co řešit.

trtr
hodnocení

0x
Až se dokopu ke koupi, vezmu něco jako Ender, budu ladit, s tím počítám. Alespoň to člověk pochopí do detailu. Pak vytisknu kopii Prusa a bude, možná ji i vylepším. Tak asi tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]