Nejste přihlášen/a.
Tam pravděpodobně zajede mechanický prvek z ručního madla po zasunutí chleba do přístroje. Ostatně to musí být vidět na zbytku zařízení. Osobně jsem rozebráno neměl.
A rozhodně nedoporučuji laikovi se v tom hrabat, je tam nebezpečné napětí + riziko popálení či požáru. Nevím jak dobře to mají jištěno proti přehřátí, pravděpodobně tam (snad) bude tepelná pojistka, možná i nevratná.
Jestli nevíte co děláte, což z povahy dotazu celkem vyznívá, doporučuji zahodit a koupit nový. Topinkovače se dají koupit již od 270,- Kč, tenhle konkrétní stál tak kolem 500-600 Kč. Jestli se do toho hrabete, bude tedy starší než tři roky, kdy vypršela záruka. Osobně nejsem pro předčasné vyhazování věcí, ale pokud si nejste jist jak to spravit, tak těch pár set opravdu nestojí za riziko poranění či něčeho horšího. Očividně si své odkroutil, něco se zřejmě uvnitř mechanicky rozpadlo, a již to není schopno sepnout kontakty spirál.
Jenže Lidl dává na většinu zboží TŘI roky. Snad vše co jsem tam kdy kupoval mělo prodlouženou záruku. Tenhle konkrétní očividně taky:
Takže svojí poznámkou o zákonné záruční době jste chtěl říct co? A ještě jste to zapomněl zdůraznit tučně, kdyby CAPS LOCK byl málo.
"Takže svojí poznámkou o zákonné záruční době jste chtěl říct co?"
Když nechápete psaný text, je to těžké.
Mmch., to, že "Lidl dává na většinu zboží TŘI roky" není pravda - nakupuji tam spotřební zboží často a ještě se mi to nepoštěstilo.
Protože tuhle značku prodávají téměr výhradně tam? A je jedno, kde to koupil, protože záruka tři roky je vytištěna na krabici, tj. to nabízejí plošně. Že neumíte nakupovat je váš problém, ale urážet by vám šlo.
" tj. to nabízejí plošně"Z čehož tedy plyne, že to nemá nic společného se záručními podmínkami Lídlu, ale se zárukou poskytnutou výrobcem. Rado se stalo.
Mmch., nejen tuto značku, ale i přímo tento topinkovač nabízí i několik dalších prodejců (např. FAVI, Gelis ad.).
Ale klidně předvádějte své "znalosti" dál, je to zábavné.
Haha ivane tak ty se v dnešním světě moc neorientuješ co, Silvercrest je privátní znaka Lidlu, a Favi je jen vyhledávač ten topinkovač ti najde ale kupovat ho budeš zase z Lidlu
Jen vás oba upozorním, že zákonnou "záruku"nám naši skvělí zákonodárci nánápadně reálně zkrátili na jeden rok. Jde o to, že nyní už po uplynutí 12 měsíců musí zákazník prokázat. že věc byla vadná už při koupi. Tedy pokud prodejce není extra dobrák, tak po roce si spolu s reklamací topinkovače připravte odborný posudek za tisíce..
Ten levý kontakt je oproti tomu pravému deformován dole vyhnut a v prvním zlomu málo vyhnut. To tam vidím já.
Má to cenu abys to věděl? Proč? Asi bimetal, jak se ohřeje uvolní mechanizmus a chleba vyskočí, zároveň dojde
k přerušení proudu do spirály. Některé topinkovače mají řiditelný tlak (kolečkem) a můžeš si nastavit jak chceš mít chleba propečený ( ohřátý - až po briketování..).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.