Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych pecková sluchátka na drátu s regulátorem hlasitosti. Existují taková? Nemohu je najít. Našla jsem jen bez drátu. Potřebuji se ve špitále napojit na televizi, ne na USB. Neléhávám na stejné posteli a každé napojení má jinou hlasitost a nechci sestru obtěžovat, ať mi zvuk upraví. Prozatím to řeším tak, že mám sluchátko úplně jinde než v uchu a to není vůbec fajn. Prosím, víte, kde se dají koupit?
S dostupností je to pro vás asi horší, já to kupoval z Číny. Na Alze vidím jen drahou vezi pro dvoje sluchátka, ale fungovat to bude taky: ROLINE jack 3.5M /...
Dále:
Nejlepším řešením asi bude opravdu prodlužovací audiokabel s regulací - pokud trváte na peckách (či špuntech), tak tam bývá regulace pouze v samotném přístroji, obvykle mobilním telefonu, sama zvuk zeslabit neumí (to zvládají jen větší - mušlová - sluchátka). Ovšem počítejte s rizikem, že ten (odporový) regulátor hlasitosti nemusí být příliš kvalitní a časem začne "chrastit".
Všechny jsou parádní a líbily by se mi. Ale ani jedny nemají volume, tedy reguaci hlasitosti zvuku. A právě to já potřebuji a hledám. Děkuji za snahu
Teď jste mě opravdu hodně zmátl. Já v posteli mám jeden kábel s kulatou zdířkou, do které zasunu sluchátka s tenkým kulatým džekem. Ten funguje i v tlačítkovém mobilu. To placaté, tomu se říká USB? Tak to tam nikde není.
Děkuji za radu a pomoc. Mám nápad, jak to zjistím. Zajdu do prodejny a vyzkouším na mé Nokince C2. Ta by to mohla poznat. Když to bude fungovat s ní, bude i na telku.
Fungovat to samozřejmě NEBUDE. U tohoto typu sluchátek to "volume" pouze posílá impulsy do mobilu a k regulaci dochází tam.
Pro požadovaný účel je potřeba mít na kabelu sluchátek (nebo na prodlužovacím kabelu) skutečný potenciometr, to místo, kde je regulace hlasitosti umístěno má obvykle kruhový tvar (protože i ten potenciometr bývá většinou otočný, někdy ale může být i posuvný). Pokud jsou na regulaci pouze tlačítka (nebo kolébka) s "+" a "-", pak je to pouze nahoře uvedený případ (tedy hlasitost reguluje v přístroji, nikoliv v samotných sluchátkách).
P. S.: Pokud je na výběr (jako že asi moc nebude, těch sluchátek s vlastní regulací moc není), tak je lepší potenciometr otočný, protože se dá lépe nastavit potřebná hlasitost.
Tady jsem našel nějaké po 550, jestli by to bylo k něčemu?
mironet.cz/... %C3%A1d%C3%A1n%C3/...
(já teda normálně kupuju na aliexpresu, tam jich je spousta laciných, ale doručování trvá často dlouho a kvalita odpovídá ceně)
Edit: Koukám, že tam mají jen pecky, nikoli špunty, jestli to nevadí ...
Jen abych neumřela neinformovaná. Jaký je rozdíl mezi peckami a špunty? Měla jsem za to, že není rozdílu.
Pecky jsou placaté jak policajtské čepice a zavěšují se na kraj ucha , špunty se strkají dovnitř uší do zvukovodů a tak mají na konci malé hříbečky.
Pecky jsou jednodušší na manipulaci, ale snáz padají a míň tlumí okolí.
Pecky
Špunty se strkají dovnitř ucha, což některým lidem vadí, často mají 3 velikosti čepiček a je potřeba vybrat tu správnou, víc tlumí okolí (=víc hudby, neslyšíte přijíždět auta a nerozumíte lidem, co na vás mluví)
Špunty
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.