Nejste přihlášen/a.
5x
A co ti brání připojit plynový kotel do jiné zásuvky?
Z tebou zadaných dvou informací je buď vadný plynový kotel, nebo je vada v elektroinstalaci.
Fakt si myslíš, že z tvojí jedné věty se dá na dálku přesně určit závada?
No to ti píšu. Po čem jít? Po závadě. Ty nejsi schopen ani napsat, zda je (jak předpokládáme) připojení přes zásuvku. Zda je to samostatný obvod, nebo nejde bože, aby byla na něm další zásuvka apod... Musíš se víc rozepsat a pak asi stejně měřit, měřit, měřit, a nebo jak píše druhý rádce, přepojit do jiného vývodu apod..
4x
Kotel bude mít zřejmě zřejmě vlastní pojistku. Pokud ne, tak bych ji před kotel doplnil. aby bylo poznat, jestli proud tekl do kotle, nebo ne. Pokud tato neodchází, tak bude nejspíš občasný zkrat v instalaci. Chce to projít celou cestu. Pokud se tam občas něco zkratuje, bude nejspíš okolí očernalé. (Vnitřek zásuvky, svorkovnice kotle..). Zažil jsem po montáži elektrofirmou, že mi doma opakovaně vypadávaly pojistky, V bojleru jsem pak našel volně plandající kostřící drát, který visel těsně u kousku holé fáze u fastonu a nahodile ty pojistky vyhazoval.
Pokud lítá chránič, tak jsem naopak zažil, že kondenzující voda plynového kotle kapala dovnitř, držela se ve spodním deklu, až její hladina dosáhla k elektronice a vyhodila chránič.
0x
Třeba něco kape na elektroniku.
Holt to chce elektrikáře
Doma nám něco podobnýho občas udělá sporák. Začalo to zatecenim vody, která by se asi sama vypařila, nebýt těch lahůdek, co se za léta provozu nahromadí v každý skulině. Takže 2 plotny začaly náhodně! vyhazovat jistič, protože občas přeskočil oblouk mezi kontakty přepínačů stupňů. Pozoroval jsem to otevřený. Problémový místa jsem vyčistil a mechanicky odrbal, ale přesto občas vyhodí aspoň chránič.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.