Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostat stc 3008

Od: balatka® odpovědí: 41 změna:
dotaz: Mam tento termostat STC 3008 230 V.Ale nemohu nainstalovat vypínání teploty na T1 slyším jak to cvakne ale nevypne u T2 to funguje normálně Dám to do továrního nastavení a zkusím to znova a je to to samé. Mám tyto termostaty dva. Myslel jsem ,že je vadný, tak sem koupil druhý .Co dělám špatně.
Děkuji

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

Tam rozhoduje i délka stisknutí tlačítka při nastavování

hodnocení

2x

Nastavujete topení nebo chlazení? A jaké teploty - min, max? Setkal jsem se s podobným problémem u jiného typu, s jednou teplotou; chyba byla mezi židlí a tlačítky termostatu...

hodnocení

Nastavují topení 65 st.a vyp.70st.

To znamená, že čidlo teploty pro T1 dosáhne 71stupňů a více a termostat nevypne? Topení jede třeba až do 90 a více stupňů? Bez vypnutí ...?

hodnocení

Přesně tak.

Ještě mě napadá korekce teploty termostatu..obě čidla (oba termostaty) ukazují po určité době teplotní stabilizace stejnou teplotu na displeji? Ukazují oba stejnou okolní teplotu vzduchu, která odpovídá skutečnosti? Myslím toto z Návodu:

Korekce:

Korekci teploty termostatu 1 můžeme nastavit dlouhým stisknutím obou tlačítek s číslicí 1. Rozbliká se červený displej. Tlačítky s číslicí 1 nahoru nebo dolu nastavíme požadovanou korekci.

Korekci teploty termostatu 2 můžeme nastavit dlouhým stisknutím obou tlačítek s číslicí 2. Rozbliká se modrý displej. Tlačítky s číslicí 2 nahoru nebo dolu nastavíme požadovanou korekci. - obě korekce lze nastavit v rozmezí -9,9 – 9,9 jednotek a to hodnotách 0,1.

hodnocení

Ten termostat mám v udírně a mám nastavené teploty na T1 a T2 stejné a chci T2 jako náhradu kdyby T1 přestal gungovat,tak bych přehodil čidla a použil T2.Jestli mě rozumíš.

Jo, chápu...ale přesto; zkus napsat, zda po připojení termostatu na napájecí napětí ukazují oba termostaty stejně; nevím, kde je termostat momentálně, ale oba čidla by měla mít stejnou teplotu a ukazovat stejně..tedy teplotu, ve které zrovna jsou. .. a pak budeme řešit problém dále...nastavení spínacích a vypínacích teplot je jedna věc, ale když je čidlo 1 "ujeté"? Proto je tam ta korekce, tedy nastavení čidel podle skutečné teploty media, ve kterém čidla jsou...

hodnocení

Zdravím,byl sem s pejskem.termostat co je na udírně je -3,5...-3,7 a co mám doma stejný 17,8.
A v udírně je opravdu -3,5 stupně. A doma 17. Tedy okolní teplota... Oba čidla na jednotlivých termostatech ukazují stejnou hodnotu?
hodnocení

Co mám doma čidla jsou u termostatu tak jak jsem je koupil.Mám vše zapojený a vidím na žárovce když to topí a nebo ne.

Takže ještě jednou; jako první je třeba nastavit pomocí KOREKCE teplotu na displejích stejnou, v jaké teplotě jsou čidla. Například čidla dát do vody současně s teploměrem se stupnicí a nastavit na displejích termostatů teploty dle teploměru (kalibrace čidel). Nebo podobně, podle toho, jaké máš možnosti...Už jen z toho důvodu, že nastavené teploty jsou 65 a 70 stupňů, rozdíl je pouze 5 st. A pokud čidlo nebuce "zkalibrované" , nebude tedy ukazovat skutečnou teplotu, bude problém. Setkal jsem se s tím u svého termostatu, kdy taky nefungoval dle toho, jak by měl ...u mě byl rozdíl nastavených teplot 2 stupně...pro změnu mi zase při poklesu teploty pod spodní hodnotu nespínal topení. Po KOREKCI (kalibraci) a nastavení vše v pořádku, funguje trvale už třetí měsíc

- obě korekce lze nastavit v rozmezí -9,9 – 9,9 jednotek a to hodnotách 0,1.

hodnocení

Díky,že si měl semnou trpělivost.Moc si mi pomohl.Už to funguje tak jak má..

Problém byl v korekci..? Nebo jiný...?

hodnocení

Zdravím,byl to omyl po korekci jsem vlastně sledoval termostat OUT2 MODRÝ A ČERVENÝ STÁLE NEFUGUJE,RELÁTKO SPÍNÁ A VYPÍNA ,ALE SVĚTLO SVÍtÍ STÁLE.
Z krabičky jde desku vytáhnout, dej foto ze strany spojů, tak, aby bylo vidět i dráty. Stejně i ze strany součástek... zajímá mě ten problém... A taky zapojení "žárovek"...
23.01.25 16:36
hodnocení

Termostat stc 3008
Termostat stc 3008 #2

Fajn, ještě foto plošný spoj, hlavně část, kde jsou relé a výstupní svorky; nyní tam nic nevidím...a ještě bych zkusil dát místo doutnavky žárovku alespoň 15W

23.01.25 18:01
hodnocení

t
Termostat stc 3008 #3

Svod mezi kontakty na plošňáku nevidím...Když je místo doutnavky žárovka, nic se nezměnílo? Pak vypněte termostat, odpojte vodiče ze svorek 7 a 8; změřte multimetrem odpor mezi svorkami 7-8, musí být hooodně velký... dejte info a budem pokračovat

hodnocení

Napsal jsem TEMU,že termostat nefunguje.Poslali mě peníze zpět na účet.Koupil jsem nový a červený nefunguje,přesně jako ty dva.Takže dělám něco blbě já.Jak si mě psal o tom měření,tak já žádný měřák nemám .Jen normální vadasku .
Díky moc.
A zkoušel jsi s normální žárovkou? 15W nebo více...?
Výhoď drát z 8 svorky a měř vadaskou proti modrému vodiči N při rozepnutém a sepnutém relé
Měř N vůči volné svorce 8...
hodnocení

Tak zkoušel jsem to s tou žárovkou,stále stejný a s vadaskou modrý s 8 a při sepnutí i rozepnutí 230 V
hodnocení

Na youtubu je návodů spoustu ale Česky mluvený žádný.
Odkud jsi? Podíval bych se na to... zajímá mě to čím dál více...Kdyby to bylo blízko...
hodnocení

Miletín okres. Jičín
Třinec... Miletín, co by kamenem dohodil. Jedině zaslat...adresu bych dal ve vnitřní poště...
24.01.25 22:07
hodnocení

Tak jo.

Odkaz ve vnitřní poště...

hodnocení

To neznám
Možnost poslat přes ZÁSILKOVNU
hujer

No a kluci, nezapomeňte sem pak dát výsledek vašeho zkoumání. (Není jen přiškvařený kontakt relé?- Cívka cvaká, ale

kontakty jsou stále spojené?¨;)

Poslat lze jakkoli...
Adresa je ve vnitřní poště...
hodnocení

Zdravím,nebudu to dál řešit.Při poruše vyměním celý termostat.
Přesto děkuji za ochotu.
Dobře, beru na vědomí... akorát nezjistíme důvod špatné funkce termostatu.. tak jindy...

hodnocení

0x

Snad se tu, balatko, ještě stavíš...

Dám nový dotaz; jak jsem pochopil, používáš "červený" termostat" a svorky 7 a 8, a senzor 1... nepletu se?

hodnocení

Červený termostat nepoužívám,protože nevypíná.používám modrý a čidlo 2. Svorky 7,8.
A když použijes červený s příslušnou sondou a svorky 9,10?

...používám modrý a čidlo 2. Svorky 7,8...Opravdu čidlo 2? na konektoru 5,6?... je přece určen pro "červený termostat"...svorky 7,8 a "modrý" - souhlas... někde je něco špatně...mám tento termostat od pátku na stole, vše funguje, jak má

hodnocení

Jestli můžeš natočit video s komentářem,ab ch viděl co dělám blbě. DÍKY NÍ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]