Nejste přihlášen/a.
Nastavujete topení nebo chlazení? A jaké teploty - min, max? Setkal jsem se s podobným problémem u jiného typu, s jednou teplotou; chyba byla mezi židlí a tlačítky termostatu...
To znamená, že čidlo teploty pro T1 dosáhne 71stupňů a více a termostat nevypne? Topení jede třeba až do 90 a více stupňů? Bez vypnutí ...?
Ještě mě napadá korekce teploty termostatu..obě čidla (oba termostaty) ukazují po určité době teplotní stabilizace stejnou teplotu na displeji? Ukazují oba stejnou okolní teplotu vzduchu, která odpovídá skutečnosti? Myslím toto z Návodu:
Korekce:
Korekci teploty termostatu 1 můžeme nastavit dlouhým stisknutím obou tlačítek s číslicí 1. Rozbliká se červený displej. Tlačítky s číslicí 1 nahoru nebo dolu nastavíme požadovanou korekci.
Korekci teploty termostatu 2 můžeme nastavit dlouhým stisknutím obou tlačítek s číslicí 2. Rozbliká se modrý displej. Tlačítky s číslicí 2 nahoru nebo dolu nastavíme požadovanou korekci. - obě korekce lze nastavit v rozmezí -9,9 – 9,9 jednotek a to hodnotách 0,1.
Jo, chápu...ale přesto; zkus napsat, zda po připojení termostatu na napájecí napětí ukazují oba termostaty stejně; nevím, kde je termostat momentálně, ale oba čidla by měla mít stejnou teplotu a ukazovat stejně..tedy teplotu, ve které zrovna jsou. .. a pak budeme řešit problém dále...nastavení spínacích a vypínacích teplot je jedna věc, ale když je čidlo 1 "ujeté"? Proto je tam ta korekce, tedy nastavení čidel podle skutečné teploty media, ve kterém čidla jsou...
Takže ještě jednou; jako první je třeba nastavit pomocí KOREKCE teplotu na displejích stejnou, v jaké teplotě jsou čidla. Například čidla dát do vody současně s teploměrem se stupnicí a nastavit na displejích termostatů teploty dle teploměru (kalibrace čidel). Nebo podobně, podle toho, jaké máš možnosti...Už jen z toho důvodu, že nastavené teploty jsou 65 a 70 stupňů, rozdíl je pouze 5 st. A pokud čidlo nebuce "zkalibrované" , nebude tedy ukazovat skutečnou teplotu, bude problém. Setkal jsem se s tím u svého termostatu, kdy taky nefungoval dle toho, jak by měl ...u mě byl rozdíl nastavených teplot 2 stupně...pro změnu mi zase při poklesu teploty pod spodní hodnotu nespínal topení. Po KOREKCI (kalibraci) a nastavení vše v pořádku, funguje trvale už třetí měsíc
- obě korekce lze nastavit v rozmezí -9,9 – 9,9 jednotek a to hodnotách 0,1.
Fajn, ještě foto plošný spoj, hlavně část, kde jsou relé a výstupní svorky; nyní tam nic nevidím...a ještě bych zkusil dát místo doutnavky žárovku alespoň 15W
Svod mezi kontakty na plošňáku nevidím...Když je místo doutnavky žárovka, nic se nezměnílo? Pak vypněte termostat, odpojte vodiče ze svorek 7 a 8; změřte multimetrem odpor mezi svorkami 7-8, musí být hooodně velký... dejte info a budem pokračovat
Snad se tu, balatko, ještě stavíš...
Dám nový dotaz; jak jsem pochopil, používáš "červený" termostat" a svorky 7 a 8, a senzor 1... nepletu se?
...používám modrý a čidlo 2. Svorky 7,8...Opravdu čidlo 2? na konektoru 5,6?... je přece určen pro "červený termostat"...svorky 7,8 a "modrý" - souhlas... někde je něco špatně...mám tento termostat od pátku na stole, vše funguje, jak má
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.