Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotoaparát pro začátečníka

Od: daphi® odpovědí: 23 změna:
Dobrý den, mám možnost koupit levně fotoaparát Nikon D7200 včetně objektivu 16-300 pro syna, který chce začít fotit klasickým foťákem a ne jen mobilem. Je to dobrá volba pro začátečníka? Děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

5x

Ano, pro začátečníka je to plně dostačující volba. Tedy ona je to plně dostačující volba i pro pokročilého fotografa...

16-300 bude asi Tamron, ale opět...pro začátek proč ne (jinak tyhle velkorozsahové zoomy moc nemusím).

hodnocení

Děkuji za názor. Ještě se zeptám, kolik by byla za vás optimální cena tohoto setu?
2024

Řekl bych tak 15-17tis komplet...dle toho v jakém to bude stavu.

20.01.25 11:47
hodnocení

Děkuji
2024

Není zač, rádo se stalo.

Otázka je, jestli to pro úplného začátečníka, který zatím fotil jen s mobilem, není zbytečně drahá zrcadlovka. Plně funkční zrcadlovku lze po bazarech sehnat i za 5000.

hodnocení

Je to úplný začátečník, ale fotoaparát včetně objektivu je za necelých 3000Kč.
2024

daphi: Tak to je velmi (VELMI) podezřelá cena. To je buď nefunkční kus, značně poškozený...nebo kradený.

No tak to jo *sok*
Akorát je třeba si uvědomit, že zrcadlovka je sofistikovaný stroj se složitým ovládáním, tak aby to synátora neodradilo. Jestli nezačít s něčím jednodušším, ale pokud to tak chce, tak za ty peníze, proč ne.

hodnocení

No mě se to zdá taky podezřelé. No tak raději do koupě nepůjdu.
mll

Naštěstí tyhle digitální zrcadlovky mají i nějaký automatický režim. Neni to jako klasické filmové zrcadlovky (pamatuju německou Praktiku) kde to člověk musí všechno nakroutit sám. Takže by mohl začít automatikou a až přijde na to, že mu nevyhovuje, tak přecházet na manuální korekci nebo manuální nastavení.

Mě spíš vadí velikost, já potřebuju něco malého, co strčím do kapsy, ale toho právě na trhu moc neni. Na nějaké to sváteční focení mě moc neužije. Proto jsem si dosud žádnou zrcadlovku nepořídil.

Apsc zrcadlovky jsou dnes mrtvý trh. Do4000.
Objektivy cenu neztrácí/pokud není vykotlaný, zaprášený, vrzajici/ , dají se užít i na bezzrcadlovkach pokud nejde o smutný případ objektivu af-d , bez ostřícího motorku neexistuje ftz adaptér který by měl motor , ale kdo ví co Nikon prichystá.
Pro jiné značky nedokážu odpovědět.

Je pravda, že po nástupu bezzrcadlovek šly ceny zrcadlovek a příslušenství rapidně dolů- ale 3.000 se mi zdá podezřele málo. Jinak z Vašeho popisu synovo focení - které je dost různorodé - bych se přikláněl k zrcadlovce která má variabilitu v typech objektivů, rozsahu ostření, rychlost závěrky,...

hodnocení

Můžete poradit tedy něco konkrétního? Rád si nechám poradit.
Jinak tu koupi jsem vzdal, protože při hledání stejného těla fotoaparátu máte i vy pravdu, že cena je podezřele malá.
Podíval bych se po Nikon D 5600. I s objektivy se dá koupit do desítky.
hodnocení

Děkuji, poohlédnu se...

km
hodnocení

3x

"Je to dobrá volba pro začátečníka?" Ano, pro člověka, který to s focením myslí vážně tak určitě ano.

hodnocení

2x
Jenom pozor, na videu "si nabije hubu", protoźe to nemá ostření fázové na čipu, to až kdyby tenhle objektiv dál na Z30,z50,zfc s s fázi na čipu , přes ftz adaptér /3000kc/ by byla jiná písnička
Jinak řečeno, ve videu nebude mít tolik features a komfort jako na mobilech,. To ale neznamená že s tím neudělá kvalitní video. Teď z hlavY nevím zda umí 4k

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, ač amatér ve foto, doporučím tazateli i kontrolu tzv. EXIF dát v kupovaném fotoaparátu. Je to taková obdoba tachometru u auta -> zjistíte počet fotek, co už udělal a lze odhadnout stav elektroniky,...
Doporučuji navštívit spešl fórum pro fotografy.
trtr

Taky dobrá připomínka. Já se pořád peru s digitální automatikou, prostě než člověk nachystá něco super profi, kolikrát už není co fotit.

yarda1
hodnocení

0x

Jen se zeptám co chce syn fotit.

Za nejlepší foťák považuji ten co mám zrovna u sebe když zrovna je co fotit.

hodnocení

Cokoliv, když jsme venku. Ať už hmyz z blízka, ale i krajiny nebo zvířata. Chce si je pak i upravovat v dalších programech.

frantiseek
hodnocení

0x

zbytečně drahá zrcadlovka - stačí obyčejný NIKON COOLPIX... ovšem v nabídce už toho mnoho není, pochopil jsem , že tyto fotoaparáty (fotím od r. 2005 značkou NIKON) jsou prý už dávno vytlačeny mobilními telefony... mrzuté

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]