Dobrý den, zajímalo by mě zda by šlo pomocí Set-Top-Boxu udělat ze staršího monitoru Fujitsu Siemens p19-2 obrazovku pro sledování TV. (Nechce se mi kupovat nějakou novou plazmovku za 10 - 20k když se na TV téměř nekoukám jen vyjímečně na nějaký film) A právě kvůli tomu měl napadlo to takhle sestavit
Jednoduše nelze. Synchronizace televize má jiný průběh. Musel by se použít tuner přes PC, což by byla volovina. Stejně velkou televizi dostanete za 500 Kč.
bear
Naprostý blábol.
SetTopBox má digitální příjem DVB-T2 a digitální výstup přes HDMI. Monitor HDMI plně podporuje. Jen nemusí mít monitor zvuk, ale to se dá řešit převodníkem s digitálu na analog třeba z HDMI na Cinch.
Ano, lze redukce z HDMI (set-top boxu) na DVI (monitoru), jen dořešit zvuk. Počítám, že monitor má vstup Jack 3,5mm. Ideálně set-top box i s AV (cinch) z toho zapojit zvuk na monitor. Zápory: Poměr stran 4:3 Monitor má jiné pozorovací úhly než TV. doplněno 19.01.25 19:10:hadex.cz/...
Není to tak úplně redukce, ale převodník, každopádně z Číny stojí asi od stovky (tady tak od litru) z kompozitního vstupu na DVI výstup. Nemám to teď u sebe, ale cinch na zvuk to myslím má taky, každopádně ten je přece ve SCART výstupu settop boxu.
Udělej to obráceně.Dej pryč ten starej monitor,tu telku a set-top box a sežeň si lcd telku minimálně čtyřicettřipalců.Pak to propoj kabelem nebo přes wifinu a máš po starostech.Nechceš dávat desítku.? - tak si kup TCL za sedmičku.
Ono ale pokud jde o ekonomickou stránku věci, je potřeba kalkulovat i s tím, že letitej monitor ty dnešní ošizené televize pravděpodobně přežije, maximálně si vyžádá výměnu nějakýho kondiku ve zdroji. Ale určitě ho neodpravi například nezdařená aktualizace firmwaru.
A proč dávat sedmičku když převodník stojí pár stovek? Když tazatel koupí novou levnější TV jakou bude mit životnost? I kdy za chvilku ten starý monitor odešel tak nový bude levnější než chytrá televize.
ra20z: Bral jsem to z vlastní zkušenosti.Dřív někdy od roku 1990? jsem koukal na nějaký monitor ze vzdálenosti cca.asi půl metru.?- V té době jsme ještě hráli na černobílé nebo černožluté obrazovce hada a fungoval ještě dálnopis..Doba nástupu BASIC-u nás.Pamatuji děrné štítky vzdáleně,ale dálnopis ještě ano - prověrky,školení,nenápadné pozorování a prověřování...
Nyní po dobu času mám jako monitor 43" televizi JVC LT-43VU6905 koupenou 16.9.2021 za 10712,-Kč a stále bez závad propojenou s noťasem momentálně dlouho přes kabel HDMI.Přes wifi to občas nesouhlasilo obraz a zvuk,dělalo to ,,kostičky,, apod.,nebo zvuk vypadl úplně atd...Už je dlouho po záruce-kdy se asi tak pokaká.? Na ještě starší stolní PC a NB mám telku HYUNDAI HLHW 19920 DVD s STB..Myslím, že s těma dvěma už nějak dožiju.Ale pokakat se to může a to kdykoliv a cokoliv.I nějaký ten převodník.Co koupím rychleji: kabel nebo převodník.? -to je pravda.Jinak nic ve zlém mladíku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.