Nejste přihlášen/a.
Zdravím kutily a ty, co mají jednoduchou chladničku na víno s peltierem.
Dostala se ke mě jedna na opravu, Hyundai, ale ono to bude všechno stejný, se závadou, že stale chladí. A opravdu, nastavit jde 11-18°C, ale ta potvora i pod nastavenou teplotou dál trochu chladí s příkonem 10-12W (max bere 50W). Do peltieru a větráčků neklesne napětí pod cca 4-5V. V garáži s 13°C klidně chladí treba na 3°C a prostě úplně nevypne. Deska vypadá na 2 spínané zdroje, jeden pro elektroniku, druhý, s řízeným napetim, pro peltier a větráky. Neřešil někdo, kde hledat problém? Internet je plný jen případů, kdy naopak zdroj nejde vůbec![:( :(]()
Dostala se ke mě jedna na opravu, Hyundai, ale ono to bude všechno stejný, se závadou, že stale chladí. A opravdu, nastavit jde 11-18°C, ale ta potvora i pod nastavenou teplotou dál trochu chladí s příkonem 10-12W (max bere 50W). Do peltieru a větráčků neklesne napětí pod cca 4-5V. V garáži s 13°C klidně chladí treba na 3°C a prostě úplně nevypne. Deska vypadá na 2 spínané zdroje, jeden pro elektroniku, druhý, s řízeným napetim, pro peltier a větráky. Neřešil někdo, kde hledat problém? Internet je plný jen případů, kdy naopak zdroj nejde vůbec
1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení
bery®
Pokud tady někdo má při ruce nějakou peltierovou chladničku na víno, mohl by prosím zkusit změřit její příkon ve "vypnutém" stavu, tedy kdy dosáhne nastavené teploty a "přestane" chladit? Jde mi o to, jestli těch minimálních 10w je vlastnost, nebo závada. Případně jestli se oba větráčky úplně zastaví, nebo jen zpomalí na minimální neslyšitelné otáčky.
Díky
Díky
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]