Jakou použít velikost fastonu viz obrázek když chci zalisovat dva dráty do jednoho fastonu, první o průměru 2mm/0.5 samotny drát a druhý 1.5mm/0.4 samotný drát. A jakou zvolit velikost pro nalisování samotného drátu do fastonu, drát průměr 2mm/0.8 samotný drát. Děkuji
Musíš si koupit fastony co mají praporek na větší průřez. Vyrábí se až do 6mm2. Ale na Alíku ani Temu je nekoupíš. Musíš je koupit tam kde je prodávají a musíš mít samozřejmě i "kameny" v kleštích k tomu určené... Není to neobvyklé. Zrovna nedávno sem si je kupoval... Pracuji s tím celý život... Nedokážu si to představit podle tvěho průměru (nechce se mi přepočítavat na průřez), ale zkus zda se to fyzicky nevejde do těch co mají praporek cca do 2,5mm2...
Oni tam udávají do 2,5mm2... Ale moc se mi to nezdá, Fyzicky mi připadají že nejsou tak mohutné. Taky je mám... Jinak autovodiče mmají podstatně slabší izolaci (jsou na 60V) než běžné Cya vodiče
V elektrotechnice se běžně používají průřezy. Horší je když ho nevíme, tak se ho snažíme idetifikovat, ale i průměr je pak zavádějící,neboť pak záleží na počtu a průřezu jednotlivých vodičů co jsou spolu slaněné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.